28 / 03 / 2024

İmar plan tadilatı nasıl yapılır?

İmar plan tadilatı nasıl yapılır?

İmar plan tadilatı nedir? İmar plan tadilatı nasıl yapılır? İmar plan tadilatı için gerekli olan belgeler nelerdir? İşte imar tadilatı planı ile ilgili sorularınızın yanıtı...



İmar plan tadilatı nasıl yapılır?

İmar plan tadilatı, nazım ve uygulama imar planlarının ihtiyaca cevap vermemesi durumlarında söz konusu oluyor. Böyle bir durumda ihtiyaçların karşılanması adına İmar tadilatı planı yapılıyor.


Bilindiği üzere, nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini, bölgedeki gelecekteki nüfus yoğunluğunu, ulaşım sistemlerini ve problemerinin çözümünü göstermek amacıyla 1/1000 veya 1/5000 ölçekte düzenlenen, detaylı bir raporla açıklanan ve raporu ile bir bütün olan planlar oluyor. Peki "İmar plan tadilatı nasıl yapılır?"


1/1000 uygulama imar planı ve plan tadilatı işlemleri için aşağıdaki belgeler gerekiyor.


Plan Tadili veya Mevzii Plan tekliflerinde; 

1-   Dilekçe (malik veya vekili tarafından düzenlenmiş. TC kimlik numarası bulunması zorunludur.) 

2-   Dilekçe ilgilisinin noter tasdikli imza beyanı 

3-   Tapu veya Tapu yazısı (son 3 ay içinde alınmış) 

4-   Tapuda adı geçenlerin noter tasdikli Muvafakatname/Vekaletnamesi (mal sahibinin başvurmaması durumunda) 

5-   Koordinatlı Kadastral Çap (son 1 yıl içinde alınmış) 

6-   Plan Tadilatı Teklifinin içerdiği parsel/parselleri gösteren yürürlükteki planlar (NİP, UİP) ve onaylı halihazır harita örnekleri 

7-   Mevcut durumu çevresiyle gösteren fotoğraflar 

8-   İlgili Kurum ve Kuruluş görüşleri *

9-   Plan Tadilatı Teklifi yapımını yükümlenecek müellif/müellif kuruluşları tarafından plan/halihazır harita üzerine hazırlanmış teklif plan paftası (Şehir Plancıları Odası vizeli, 11 takım olarak) 

10- Plan açıklama raporu (11 takım) 

11- Şehir Plancısına ait Oda Büro Tescil Belgesi (11.05.2006 t.t.li 1/1000 ölçekli Kadıköy Merkez D-100 karayolu ana bölgesi uygulama imar planı kapsamındaki tadilat tekliflerinde C grubu karne aranmaktadır)

12- Plan Tadilatı Teklifine ilişkin Plan Kontrol Ücreti makbuzu (Kadıköy Belediye Meclise sunumunda %10’u alınır)  belgeleri gerekmektedir.



Örnek İmar tadilatı dilekçesi



................... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE



.......... İlçesi, ...................  Mahallesi, ............... Pafta, ........... Ada,  ...................Parsele ait plan tadilatı teklifimiz dilekçe ekinde olup gereğini arz ederim. 



…… / ……/ 20..


İsim – İmza




İmar tadilatı nedir?
İmar tadilatı dilekçe örneği!




Geri Dön