23 / 04 / 2024

Yeni imar planı teklifi TBMM'den geçti!

Yeni imar planı teklifi TBMM'den geçti!

TBMM Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. 1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planları 'nazım' ve 'uygulama' olarak bölünecek.



TBMM Çevre Komisyonu'nda  Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Kanun kapsamında imar planlarında değişiklik yapıldı. Bu kapsamda, yeni imar planı 1 Haziran 2019'dan itibaren hazırlanıp onaylanacak. 

İmar Kanunu'na "Mekansal Strateji Planı"

TBMM'ye sunulan teklif kapsamında İmar Kanunu'na, "Mekansal Strateji Planı" başlığı eklendi. Buna göre, ekonomik, sosyal politikalar ve çevre politikaları ile stratejilerini mekanla ilişkilendirerek fiziki gelişme ve sektörel kararlar gerekli bölgelerde hazırlanıp Mekansal Strateji Planı doğrultusunda değişecek.

İmar planları bölünecek

Mekansal Strateji Planı kapsamında  "Çevre Düzeni Planları" ve "İmar Planları" kademeleri oluşacak. İmar planları ise "nazım imar planı" ve "uygulama imar planı" olarak bölünecek. Planlar, bir üst kademedeki plana uygun olacak şekilde hazırlanacak.

Mekansal strateji planlarında; kalkınma planı ile varsa bölge planları, bölgesel gelişme stratejileri ve diğer strateji belgelerinde ortaya konan hedefler de dikkate alınacak.

Büyükşehirlerde 1/25.000 ölçekli nazım imar planının yapılmış olması durumunda gerekli görülen bölgelerde 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının yapılması engellenmeyecek.


Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


İmar Kanununa, "Mekansal Strateji Planı" başlığı ekleniyor!
İmar Kanunu değişiyor!
İnşaat sektöründe 10 yeni düzenleme!

İmar Kanunu'ndaki yeni düzenleme yasalaştı!


Geri Dön