16 / 04 / 2024

Yunusemre yeni imar planı için gücbirliği yapılacak!

Yunusemre yeni imar planı için gücbirliği yapılacak!

Yunusemre Belediye Başkanı Çerçi, yeni imar planı için fikir alışverişinde bulunmak amacıyla oda başkanlarıyla buluştu, " Birlik içinde planı hayata geçireceğiz " şekline konuştu.



Yeni bir imar planı hazırlamak için harekete geçen Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, fikir alışverişinde bulunmak amacıyla çeşitli odaların başkanları ve üyeleriyle bir ar ay a geldi. Yapılan toplantıya; Mimarlar, Harita Mühendisleri. Ziraat Mühendisleri. İnşaat Mühendisleri. Elekfrik Mühendisleri. Şehir Plancıları ve Çevre Mühendisleri odalarının başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Odaların görüşlerinin önemine değinen Çerçi. 

"Yeni bir Yunusemre inşa etmek için sivil toplum örgütlerimizin görüşleri bizim için çok önemli" diye konuştu. İmar planı konusunda, kafalarına göre bir çalışma yapmak istemediklerini dile getiren Çerçi, şöyle devam etti: "Yunusemre. ilimizin gelişen yüzü haline geldi. Kentleşme, ilçemize doğru kaymaya başladı. Ancak bu gelişmeyle birlikte sekiz mahallemizde plansız yapılaşmalar, gecekondularda kendini göstermeye başladı." Özellikle Emlakdere. 

Kayapınar ve Gürle mahalleleri taraflarında imar planı olmadığı için plansız yapılaşmaların çok fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Çerçi, "ilçemizin çarpık yapılaşmayla donatılmaması için imar planına, bunun için de sivil toplum örgütlerinin görüşlerine ihtiyacımız var" dedi.



Posta Manisa


Geri Dön