19 / 03 / 2024

İmar planlarında dedikodu, senaryo bitmez!

İmar planlarında dedikodu, senaryo bitmez!

AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki, "İmar planlarında dedikodu, senaryo bitmez. Bunların tamamıyla sonunu getirmeliyiz. Önümüzdeki günlerde inşallah bunların kanunu gelir." dedi..



Ankara'da seçim çalışmalarına devam eden AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Sincan'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Programa Sincan Belediye Başkanı ve Adayı Murat Ercan ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da katıldı. 

'İMAR PLANLARINDA DEDİKODU, SENARYO BİTMEZ'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı dönemde imar planı tadilatlarıyla ilgili kanun hazırladığını; ancak erken seçimin gündeme gelmesi nedeniyle TBMM’ye gönderemediğini söyleyen Mehmet Özhaseki, şu ifadeleri kullandı; 

"En çok içimi yakan konu buydu. Şehir planları en kötü plancı tarafından bile mükemmel yapılır. Şöyle hesap ederler; kaç kişi yaşayacak, derslik ihtiyacı ne kadar, ibadethane nerede, yollar nerede, yeşil alanları filan hesaplar, yazarlar. Fakat belediye meclislerinde bitmeyen, yoğunluk artışları istenir. 'Benim parseli yükselt, eğer biraz yükseltirsen belediyeye 5-10 lira veririm' bunlar başlayınca şehirde ne silüet ne de adalet duygusu kalır. Dedikodu, senaryo bitmez. Bunların tamamıyla sonunu getirmeliyiz. Önümüzdeki günlerde inşallah bunların kanunu gelir."


Geri Dön