19 / 04 / 2024

İMES OSB'de 48 fabrikanın temel atma töreni yapıldı!

İMES OSB'de 48 fabrikanın temel atma töreni yapıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Bir ülke, üretim olmadan gerçek bir ekonomik zemine sahip olamaz. Gerçek ekonomi üretmektir, sanayi üretiminin içinde olmaktır" dedi....



Bakan Ergün, Dilovası ilçesinde Makina İhtisas (İMES) Organize Sanayi Bölgesi'nde kuruluşlarını tamamlayan 33 sanayi tesisinin açılış ve 48 fabrikanın temel atma törenine katıldı.


Burada  konuşan Ergün, Türkiye'deki hızlı değişimin önemli sembollerinden birinin İMES Organize Sanayi Bölgesi olduğunu belirterek, bu bölgenin oluşturulması için çok zor aşamalardan geçildiğini, projenin başladığı dönemlerde Türkiye'de ilerleme göstermenin zor olduğunu vurguladı. 


Türkiye'de 10 yıl önce çok farklı şeyler tartışıldığını anlatan Ergün, şöyle konuştu:


"Son 10 yıldır Türkiye'nin gündemi değişti. Türkiye'de artık çok hızlı bir değişim var. Türkiye'de iş yapma usülleri değişti, anlayışlar değişti, alt yapılar, organizasyon kabiliyeti değişti. Bir ülke, üretim olmadan gerçek bir ekonomik zemine sahip olamaz. Gerçek ekonomi üretmektir, sanayi üretiminin içinde olmaktır. Eğer ülkeyi kalıcı bir şekilde zenginleştirmek, o ülkenin yaratıcı kabiliyetlere sahip olmasını sağlamak istiyorsak, araştırma geliştirme, inovasyon kabiliyeti gelişsin istiyorsak, bunun merkezinde sanayi üretimi vardır. 'Azıcık aşım, ağrısız başım' düşüncesiyle bugünkü dünya şartlarında, rekabet şartlarında ayakta kalmak mümkün değil."


Bakan Ergün, İMES OSB'de şu anda 3 bin 500 kişinin çalıştığını, birkaç yıl içinde istihdam edilen işçi sayısının 20 bine ulaşacağını anlatarak, buranın üretim merkezi haline geleceğini kaydetti. 


Daha sonra 33 sanayiciye çalışma ruhsatlarını veren Bakan Ergün, 48 fabrikanın temelini temsili olarak bastığı butonla attı.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, fabrikaların açılışı dolayısıyla kurdele de kesti.


AA


Geri Dön