28 / 03 / 2024

İMES osb fabrika açılışı

İMES osb fabrika açılışı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Bir ülke, üretim olmadan gerçek bir ekonomik zemine sahip olamaz. Gerçek ekonomi üretmektir, sanayi üretiminin içinde olmaktır" dedi....

İMES OSB'de 33 fabrikanın toplu açılışı yapılacak!

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren İMES Makine Organize Sanayi Bölgesi'nde (İMES OSB) 23 Kasım Cumartesi günü 33 fabrikanın açılışı ve 48 fabrikanın da temel atma töreni gerçekleşecek.

O ilde fabrikaların yoğunluğundan arsa kalmadı! Fabrika kurmak isteyen yatırımcılar sırada bekliyor!

Önemli üretim merkezlerinden biri olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) fabrika yatırımı yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı arsa tahsisi bekliyor.

Deprem, üretimi de vurdu! İşte bölge OSB’lerde yıkılan fabrika sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük asrın depremi bölgede üretime de darbe vurdu. Deprem nedeniyle bölge genelinde 2 OSB’de 11 fabrikanın yıkıldığı bildirildi.

Kırklareli'nde OSB yatırımları hız kesmiyor!

Yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Kırklareli OSB’de fabrika sayısının artması için çalışmalar hızlandı. 

Erzurum'daki OSB bölgeleri ve fabrika sayısı mecliste!

Erzurum'da bulunan organize sanayi bölgeleri ile toplam fabrika sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sakarya Ferizli OSB'de 1 milyar TL yatırımla fabrikalar inşa edilecek!

Sakarya'nın Ferizli OSB bölgesinde yer alan 88 bin metrekare arsa üzerine 3 katlı fabrika inşaatı yapılacak. 

Sivas'ta fabrika inşaatları artıyor!

1989 yılında faaliyete geçen Sivas Merkez birinci OSB'de halen 158 firma üretim yapıyor. 2021 sonunda tamamlanması planlanan fabrika inşaatları ile birlikte bölgede istihdam edilenlerin sayısı artacak. 

Şanlıurfa'da 6 fabrika inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 32 bin metrekare alan üzerinde 6 adet fabrika inşa ediyor. 

Gaziantep 5. OSB'de 10.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesinde 18.977 metrekare arsa üzerine kurulu fabrika ve üzerindeki yapıları 10 milyon 425 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 11 Şubat 2021 günü gerçekleşecek.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Mardin OSB koronavirüs salgınında da yatırımcıların gözdesi!

Teşvik uygulaması sayesinde girişimcilerin büyük ilgi gösterdiği ve doluluk oranının yüzde 100 oranına ulaştığı Mardin OSB'nin alanı genişletildi, 6 firmaya fabrika kurmaları için de yer tahsisi yapıldı.

Aydın Buharkent OSB'de fabrika yatırımı atağı!

Buharkent OSB'yi ziyaret eden MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, "Türkiye dünyanın tam ortasında bulunan bir merkez. Üretim kabiliyetlerimizi artırdığımız zaman Çin’le yarışır bir yere geldiğimizi söyleyebilirim." açıklamasında bulundu.

Gaziantep 3. OSB'de 16.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki kargir fabrika binası ve sosyal tesisi icradan satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 16 milyon 728 bin 474 TL olarak belirlendi.

Nizip OSB'de 15.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Nizip İcra Dairesi, Gaziantep İl, Nizip İlçesi'nde bulunan Nizip OSB'de 44 bin 317 metrekare arsa üzerinde bulunan fabrika binası ve müştemilatını 15 milyon 615 bin 890 TL'ye satıyor.

İMES osb fabrika açılışı Haberi

İMES osb fabrika açılışı

Bakan Ergün, Dilovası ilçesinde Makina İhtisas (İMES) Organize Sanayi Bölgesi'nde kuruluşlarını tamamlayan 33 sanayi tesisinin açılış ve 48 fabrikanın temel atma törenine katıldı.


Burada  konuşan Ergün, Türkiye'deki hızlı değişimin önemli sembollerinden birinin İMES Organize Sanayi Bölgesi olduğunu belirterek, bu bölgenin oluşturulması için çok zor aşamalardan geçildiğini, projenin başladığı dönemlerde Türkiye'de ilerleme göstermenin zor olduğunu vurguladı. 


Türkiye'de 10 yıl önce çok farklı şeyler tartışıldığını anlatan Ergün, şöyle konuştu:


"Son 10 yıldır Türkiye'nin gündemi değişti. Türkiye'de artık çok hızlı bir değişim var. Türkiye'de iş yapma usülleri değişti, anlayışlar değişti, alt yapılar, organizasyon kabiliyeti değişti. Bir ülke, üretim olmadan gerçek bir ekonomik zemine sahip olamaz. Gerçek ekonomi üretmektir, sanayi üretiminin içinde olmaktır. Eğer ülkeyi kalıcı bir şekilde zenginleştirmek, o ülkenin yaratıcı kabiliyetlere sahip olmasını sağlamak...