18 / 04 / 2024

Gaziantep 5. OSB'de 10.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Gaziantep 5. OSB'de 10.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesinde 18.977 metrekare arsa üzerine kurulu fabrika ve üzerindeki yapıları 10 milyon 425 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 11 Şubat 2021 günü gerçekleşecek.



Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesinde 18.977 metrekare arsa üzerine kurulu fabrika ve üzerindeki yapıları satıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 10 milyon 425 bin TL olarak belirlendi. 

T.C. GAZİANTEP İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu Kaydı: Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Dülük Mah. Arpa Deresi Mevkii, 167 Ada, 6 Parsel, Arsa Vasfında Taşınmaz. Özellikleri: Mahallinde Beylerbeyi mahallesi sınırları içerisinde bulunan parsel, 5. Organize Sanayi Bölgesi içinde kalmakta olup 83513 nolu caddeye cepheli bulunmaktadır. Taşınmaz Celal Doğan Bulvarının 1,3  kilometre güneyduğusunda, Adana-Şanlıurfa otoyolunun 2,2 kilometre güneyinde ve Dülük yerleşim merkezinin 2,6 kilometre  batısında bulunmaktadır. Taşınmazın çevresi sanayi yapısı olarak yapılaşmakta olup taşınmazın bulunduğu bölge belediye hizmetlerinden tam olarak faydalanmakta ve ulaşım sorunu bulunmamaktadır. Mahallinde yapılan incelemede taşınmaz üzerinde prefabrik fabrika binası ve içiçe yapılmış idare binasının bulunmakta olduğu görülmüştür. Mahallinde yapılan incelemede prefabrik yapı olarak yaoılmış olan 2250 metrekare alanlı olduğu ve halihazırda kullanılmadığı görülmüştür. Fabrika biıası ile içiçe fabrika binasının doğu cephesinde bulunan idare binası 250 metrekare oturumlu il i katta oluşmakta ve toplam 500 metrekare alana sahiptir. Fabrika binasının güney cephesinde ham arazi olarak bulunan boş arsa bulunmaktadır, olup olup, duvarlar ince sıvalı ve boya ıdır. Yapının yaşı yaklaşık 3-4 yıl olarak alınacak olup yıpranma payı yüzde 4 olarak düşülecektir.

Taşınmaz Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde Olup : OSB Yönetmenliği ve Kuruluş Ana Sözleşmesi OSB Uygulama Yönetmeliğinin 97. Maddesinin c) bendinde yer alan ve 13.08.2005 tarih ve 25905 sayılı Resmi Gazetedeki Yönetmelik değişikliği ile, "katılımcılara, Vefa Hakkı Şerhi kaldırılarak tapu verilmesi durumunda, gayrimenkulün icra satışları dahil 3. kişilere devrinde OSB’ den uygunluk şartı aranacaktır, şerhi konulur. Bu şerhe rağmen tapu devrinin gerçekleşmesi durumunda, eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler, yeni alıcı tarafından kabul edilmiş sayılır” ibaresi hükmü gereğince, 25.07.2007 tarih ve 17947 sayılı yevmiye nosu ile, Bölgemizde bulunan bütün gayrimenkuller üzerine bu şerh işlenmiştir.

Ayrıca; 10.11.2008 tarih ve 27050 sayılı mükerrer Resmi gazetede ise, 4562 sayılı Kanunun 15. maddesinin üçüncü fıkrası, “OSB' ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir.” denilmektedir.
İhale Alıcısı OSB' nin Alacağından da Sorumludur.
Yüzölçümü : 18.977,80 metrekare
İmar Durumu : Gaziantep Organize Sanayi Müdürlüğü?nün imar paftalarına göre; taşınmaz imar planında 5. Organize sanayi bölgesi sanayi yapı adası içinde yer almaktadır
Kıymeti : 9.959.248,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler :Dosyasında Mevcut
1. Satış Günü : 11/02/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 09/03/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : Gaziantep Adliye Sarayı, Ek Hizmet Binası, Mezat Salonu, Şehitkamil/Gaziantep

2 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu Kaydı: Gaziantep İli, Oğuzeli İlçesi, Körkün Mah. 369 Ada, 12 Parsel, G blok, Bodrum+Zemin+Birinci Kat, 47 Nolu Bağımsız Bölüm. Özellikleri: Borçluya ait taşınmazın bulunduğu parsel üzerinde Teras Bahçe Sitesi olarak adlandırılan 3 kattan oluşan yapıların bulunduğu ortak havuzlu ve sosyal donatıları bulunan site bulunmaktadır. Mahallinde yapılan incelemede, ana taşınmaz üzerinde G blokta Bodrum + Zemin + 1.kattan oluşan 3 katlı bir yapı bulunmaktadır. Toplam 140,00 metrekare inşaat alanı bulunan yapının bodrum katı garaj ve dublex meskene giriş bulunmaktadır. Meskenin alt katında salon, Amerikan tipi mutfak, üst katında 2 oda ve wc ve banyo bulunmaktadır. Yapının oda, salon duvarları sıvalı ve boyalı, wc ve banyo duvarları fayans kaplıdır. Yapının tavanları plastik boyalı ve kartonpiyer yapılıdır. Yapının taban döşemesi parke ve seramik olup pencereleri PVC?dir. Taşınmazın elektrik ve suyu mevcut olup giriş kapısı çelik kapıdır. Söz konusu yapı yaklaşık 7 yıllık olup yıpranma payı yüzde 10 olarak alınmıştır. Mahallinde Körkün mahallesinde bulunan parsel, konum olarak Körkün mahalle merkezinin 5 kilometre batısında, Gaziantep-Kilis Karayolunun 1,3 kilometre batısında yer almaktadır. Taşınmaz şehir merkezine 14 km mesafededir. Taşınmazın yer aldığı bölgede site şeklinde veya münferit bağevi yapılaşması mevcuttur. Alt yapısı kısmen tamamlanmış olup parsel belediye ve sosyal hizmetlerden kısmen yararlanmaktadır.
Adresi : Mimar Sinan Mah. Mahmut Bozoğlan Cad. Teras Bahçe Sit. G Blok No:47Oğuzeli/Gaziantep
İmar Durumu : imar planında ?E=0.50, Yençok=9.50 konut yapı adasına? gelmektedir.
Kıymeti : 232.897,60 TL
KDV Oranı : Yüzde 1
Kaydındaki Şerhler : Dosyasında Mevcut
1. Satış Günü : 11/02/2021 günü 11:15 - 11:20 arası
2. Satış Günü : 09/03/2021 günü 11:15 - 11:20 arası
Satış Yeri : Gaziantep Adliye Sarayı, Ek Hizmet Binası, Mezat Salonu, Şehitkamil/Gaziantep

3 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu Kaydı: Gaziantep İli, Oğuzeli İlçesi, Körkün Mah. 369 Ada, 12 Parsel, G blok, Bodrum+Zemin+Birinci Kat, 45 Nolu Bağımsız Bölüm. Özellikleri: Borçluya ait taşınmazın bulunduğu parsel üzerinde Teras Bahçe Sitesi olarak adlandırılan 3 kattan oluşan yapıların bulunduğu ortak havuzlu ve sosyal donatıları bulunan site bulunmaktadır. Mahallinde yapılan incelemede, ana taşınmaz üzerinde G blokta Bodrum + Zemin + 1.kattan oluşan 3 katlı bir yapı bulunmaktadır. Toplam 140,00 metrekare inşaat alanı bulunan yapının bodrum katı garaj ve dublex meskene giriş bulunmaktadır. Meskenin alt katında salon, Amerikan tipi mutfak, üst katında 2 oda ve wc ve banyo bulunmaktadır. Yapının oda, salon duvarları sıvalı ve boyalı, wc ve banyo duvarları fayans kaplıdır. Yapının tavanları plastik boyalı ve kartonpiyer yapılıdır. Yapının taban döşemesi parke ve seramik olup pencereleri PVC'dir. Taşınmazın elektrik ve suyu mevcut olup giriş kapısı çelik kapıdır. Söz konusu yapı yaklaşık 7 yıllık olup yıpranma payı yüzde 10 olarak alınmıştır. Mahallinde Körkün mahallesinde bulunan parsel, konum olarak Körkün mahalle merkezinin 5 kilometre batısında, Gaziantep-Kilis Karayolunun 1,3 kilometre batısında yer almaktadır. Taşınmaz şehir merkezine 14 km mesafededir. Taşınmazın yer aldığı bölgede site şeklinde veya münferit bağevi yapılaşması mevcuttur. Alt yapısı kısmen tamamlanmış olup parsel belediye ve sosyal hizmetlerden kısmen yararlanmaktadır.
Adresi : Mimar Sinan Mah. Mahmut Bozoğlan Cad. Teras Bahçe Sit. G Blok No:45Oğuzeli/Gaziantep
İmar Durumu : imar planında ?E=0.50, Yençok=9.50 konut yapı adasına? gelmektedir.
Kıymeti : 232.897,60 TL
KDV Oranı : Yüzde 1
Kaydındaki Şerhler : Dosyasında Mevcut
1. Satış Günü : 11/02/2021 günü 11:30 - 11:35 arası
2. Satış Günü : 09/03/2021 günü 11:30 - 11:35 arası
Satış Yeri : Gaziantep Adliye Sarayı, Ek Hizmet Binası, Mezat Salonu, Şehitkamil/Gaziantep

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50'sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/146037 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 7- İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması hâlinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer.07/12/2020


Geri Dön