20 / 04 / 2024

Kırklareli'nde OSB yatırımları hız kesmiyor!

Kırklareli'nde OSB yatırımları hız kesmiyor!

Yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Kırklareli OSB’de fabrika sayısının artması için çalışmalar hızlandı. 



Kırklareli OSB son zamanlarda yatırımcıların radarına girdi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre;  Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yeni yatırımlarla birlikte fabrika sayısının 37’den 95’e yükseltilmesi hedefleniyor. 37 firmanın faaliyette olduğu OSB’de kurulum için 9 firma makine montaj, 12 firma da inşaat faaliyetlerine devam ediyor. Avrupa’ya açılan Dereköy Sınır Kapısı, Karadeniz’e kıyısı bulunan İğneada Limanı ve İstanbul’a yakınlığıyla yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çeken OSB’de, parsellerini satın alan firmalar yatırım için projeler tasarlıyor. 

Kırklareli nde OSB yatırımları hız kesmiyor!

Yatırımcıların yeni gözdesi 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin Kırklareli OSB’nin son yıllarda yatırımcıların oldukça ilgilendiğini dile getirdi.  Bilgin, OSB alanının genişlemesiyle birlikte yeni yatırımcıların da bölgede yerlerini aldığını ifade etti. Bilgin, “Yeni yatırımlarla fabrika sayısı 95’e, çalışan sayısı ise birinci etapta 10 bine, ikinci etapla 15 bin ve tamamlandığında 25 bine çıkacak” dedi.

Yüzde 10 daha ucuz hizmet verilecek 

Vali Bilgin, Kırklareli OSB’nin yalnızca Trakya’nın değil, Türkiye’nin önemli yatırım bölgelerinden olduğunu belirtti. Bu konuda güzel bir çıkış yaptıklarını belirten Bilgin, şunları söyledi:
“Elektriğinden doğal gazına, suyundan arıtmasına ve diğer tüm hizmetlere kadar alanda yüzde 5 ile yüzde 10 arasında daha ucuz hizmet vermekteyiz. Müteşebbisler buraya gelsinler.”

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!


Geri Dön