25 / 04 / 2024

IMF, bankacılık sektörünü yakından takip etmeye devam ediyor!

IMF, bankacılık sektörünü yakından takip etmeye devam ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından hızla alınan önlemlerin piyasa stresini bir miktar azalttığını, ancak belirsizliğin hala yüksek seviyelerde devam ettiğini belirtti. 



Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, bir basın toplantısı düzenleyerek finansal piyasalarda yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

IMF, bankacılık sektörünü yakından takip etmeye devam ediyor!

Kozack, politika yapıcıların hızlı adımlar attığını belirtti ve bunların büyük merkez bankalarının ABD dolarının likiditesini artırmaya yönelik eylemlerini içerdiğini hatırlattı. Alınan önlemlerin piyasa stresini bir ölçüde hafiflettiğini ancak belirsizliğin hala yüksek olduğunu söyledi. Kozack, gelişmeleri yakından izlemeye devam ettiklerini ve küresel finansal istikrara yönelik olası etkileri değerlendirdiklerini belirtti.

Son zamanlarda ABD'de Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflası, Avrupa'da ise İsviçre merkezli Credit Suisse bankasının en büyük ortağı Suudi Ulusal Bankası'nın sermaye artırımı yapmayacağını açıklamasının piyasalarda belirsizlik yarattığına dikkat çekti.


Geri Dön