26 / 04 / 2024

İMKON, kurumsal alt yapı istedi!

İMKON, kurumsal alt yapı istedi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON ) Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektörünün sorunları, kurumsal bir yapı altında, bütüncül olarak ele alınması gerektiğini belirtti. "Müteahhitlik Hizmet Yasası" taslağı hazırlandığını ifade etti.



Tellioğlu, inşaat ve müteahhitlik sektöründe biriken sorunlara. kesin ve kalıcı çözüm getirmek amacı ile İMKON, TOBB ve Çevre-Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa olarak yürütülen bir çalışmayla "Müteahhitlik Hizmet Yasası" taslağı hazırlandığını ifade etti. 


Söz konusu taslağın, teknik ve finansal kapasitesi yeterli olmayan, bir evi. birden fazla kişiye satan müteahhitleri. kanun çerçevesinde birbirinden ayırmayı ve mesleki kusur işleyenlerin, meslekten men edilmesinin kanunla çerçevesini çizdiğini bildiren Tellioğlu, "Sektör mensupları, kanunla belirtilen kurumsal bir örgütlenme altında ve taslağın yasalaşmasını beklerken, geçtiğimiz cumartesi günü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir tebliğ yayımlamış ve özellikle yapı müteahhitlerine karşı alınan tedbirler hakkında, yoruma açık usul ve esaslar belirtilmiştir" ifadelerini kullandı. 


Mevcut yasalara göre, kimin müteahhit olduğunun belli olmadığını ifade eden Tellioğlu, şunları kaydetti: "Ortada olmayan bir meslek grubuna yönelik tebliğ yayımlanması, sektör temsilcilerinde yeni bir tartışmayı beraberinde getirmiştir. Çünkü sektör mensupları, kendileriyle ilgili yapılan tebligatları bile doğru yorumlayamamaktadır." 


Ankara Başkent


Geri Dön