20 / 04 / 2024

tahir tellioğlu inşaat sektörü

tahir tellioğlu inşaat sektörü

İnşaat sektörünün sahipsiz olduğunu savunan Tahir Tellioğlu, TOBB'un elinden geldiği kadar sektöre yardımcı olmaya çalıştığını kaydetti. Tellioğlu, İmar Kanunu'nun bütüncül bir anlayışla ve imar adaletsizliğini engelleyecek şekilde yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini belirtti.

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektörünün önü açıldı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, siyasi istikrarın inşaat sektörüne moral vereceğini belirterek, "Bugün itibarıyla artık milletimizin ve inşaat sektörümüzün önü açıktır" ifadesini kullandı.

İMKON, kurumsal alt yapı istedi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON ) Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektörünün sorunları, kurumsal bir yapı altında, bütüncül olarak ele alınması gerektiğini belirtti. "Müteahhitlik Hizmet Yasası" taslağı hazırlandığını ifade etti.

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektörünün 3'te biri çürük elma!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından Ankara'da düzenlenen "Türkiye 3. Genişletilmiş İnşaat Sektörü Değerlendirme ve İstişare Toplantısı" dün yapıldı...

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektöründe önemli sorunlar var!

MFED Başkanı Tahir Tellioğlu da inşaat sektörünün çok büyük bir sektör olduğunu ve önemli sorunları bulunduğunu dile getirdi, inşaat Müteahhideri Odalan Birliği Kanun Tasarısı'nın 44 yıla yakın süredir yasalaşamadığından şikayet etti.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Bursa'da inşaat sektörünün gücüne güç katacak güç birliği!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetimini ziyaret ederek önemli bilgiler aldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut ve kira fiyatları neden artıyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 5 maddede açıkladı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konut ve kira artışlarına ilişkin açıklama yaptı. Tellioğlu konut ve kira artışlarının neden arttığını 5 maddede açıkladı. İşte detaylar...

Müteahhitlerden artan maliyetler için teşvik talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe yükselen maliyetlere yönelik inşaat malzemeleri için KDV indirimi ve dengeleyici teşvikler verilmesini talep etti. 

İnşaat sektöründe grev krizi!

Koronavirüs pandemisiyle mücadele sürecinde başlayan fiyat yükselişleri inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. MKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, zamlara tepki gösterdi. 

İnşaat malzemelerinde zam fırtınası!

Son bir senede çimento fiyatlarındaki yükselişin yüzde 200'e ulaştığını belirten İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, fiyatlar düşmezse inşaatları durduracaklarına dikkat çekti.

İnşaat sektöründen zamlı fiyatlara tepki!

İnşaat sektörünün önemli girdilerinden olan çimentodaki yüksek oranlı fiyat artışları, müteahhitlerin tepkisine neden oldu. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitleri, yüksek girdi fiyatlarına karşı müteahhitlere inşaat durdurma çağrısı yaptı.

Tahir Tellioğlu yeniden İMKON Başkanı oldu!

İMKON'nun 4'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleştirilen seçimle Tahir Tellioğlu yeniden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı oldu.

İnşaat malzemelerinde 'zam' krizi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat malzemelerinde yaşanan artışların Rekabet Kurulu tarafından incelenmesi gerektiğinden bahsetti.

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tahir Tellioğlu, çimento ve demirde fiyat düzenlemesi talep etti!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat girdilerinde fahiş fiyat artışları yaşandığını dile getirerek, demir, çimento ve beton üreticilerinin acil fiyat düzenlemesine gitmesi gerektiğini söyledi.

tahir tellioğlu inşaat sektörü Haberi

tahir tellioğlu inşaat sektörü

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, müteahhitlerin karşılaştığı bürokratik engeller ve masraflarla ilgili "Kapısını çalmadığımız adam yok. İnşaatın başlamasından bitimine kadar imza attırmadığımız yer kalmıyor. Cebimiz tırnak yarasına döndü" dedi. 


İnşaat sektörünün sorunları, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından sektörün düzenlediği çalıştayda masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, müteahhitlerin sektörün disipline edilmesini talep ettiklerini dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, "Bizde 6 şiddetinde deprem oluyor, binalar yıkılıyor. Adamlar da 8 şiddetinde deprem oluyor, yıkılmıyor" diye konuştu. 


İşi gerçekten yapabileceklerin tescillenmesi gerektiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Kendi içinde bağımsız çalışan,' disipline eden, cezalandıran ve mesleğe giriş şartlarını organize eden bir yapıyı oluşturalım." ifadesini kullandı. Bu konuya ilişkin daha önce görev yapan iki bakanla çalıştıklarını...