24 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektörünün 3'te biri çürük elma!

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektörünün 3'te biri çürük elma!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından Ankara'da düzenlenen "Türkiye 3. Genişletilmiş İnşaat Sektörü Değerlendirme ve İstişare Toplantısı" dün yapıldı...



 İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından Ankara'da düzenlenen "Türkiye 3. Genişletilmiş İnşaat Sektörü Değerlendirme ve İstişare Toplantısı" dün yapıldı. Etkinlikte konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, geçen yıl inşaat sektörünün Türkiye'ye 33 milyar dolar döviz kazandırdığını belirterek, "Türkiye'nin 33 milyar dolar daha az borç almasını sağlıyoruz. Bu sektörü yokmuş gibi farz ederek ekonomiyi yönetebilmek mümkün değil" dedi. 


İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu şunları söyledi: "Özellikle son iş kazalarından dolayı sektörün üzerinde ağır bir baskı var. İşçi kardeşlerimiz bize emanet. Türkiye'de maalesef böyle salaş bir çalışma düzeni gelişmiş. İnşaat sektörü gelişmesine rağmen biz müteahhitler olarak ya da ustalarımız, taşeronlarımız bu noktada kendisini çok yetiştiremedi. Burada hatamız var. Siyaset kurumu da siyasi olarak bunun faturasını ödemekten çekindiğinden dolayı 'hemen cezayı basayım' anlayışına düşüyor. Maalesef Çalışma Bakanımız da 2 bin inşaatın yapılan denetlemelerde bin 800'ünün mühürlendiğini söyleyerek kamuoyuna bir müjde vermiş oluyor. Kusura bakmayın. Bu, müjde değildir. Bu, bakanlık açısından da sektör açısından da ayıptır. Sektör olarak bir daireyi bilerek birden fazla kişiye satan kişinin mesleği ahlaksızlaştırmasını kabul etmiyoruz. Türkiye'de inşaat sektörünün 3'te l'i maalesef çürük elmadır" diye konuştu.


Yeni Mesaj


Geri Dön