23 / 04 / 2024

İnanç Kabadayı: Türkiyede konut sektörü büyümeye devam edecek!

İnanç Kabadayı: Türkiyede konut sektörü büyümeye devam edecek!

Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Standard & Poor's Ocak ayı raporuna işaret etti. Kabadayı, gayrimenkul sektöründe konut talebinin gelir seviyesiyle paralel olarak arttığını dile getirdi.



İnanç Kabadayı, "Rapor, Türkiyede konut sektörünün büyümeye devam edeceğine işaret ediyor ve ülkemizde güçlü, büyük ölçüde karşılanmayı bekleyen bir talep olduğunun altını çiziyor" dedi. 




Kabadayı, 10. Türk - Arap Ekonomi Forumunda gerçekleştirdiği konuşmada TLirkiyedeki gayrimenkul piyasasını ve yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin siyasi istikrar ve sosyal gelişme ile birlikte son on yılda oldukça istikrarlı bir büyüme kaydettiğini belirten İnanç Kabadayı; gayrimenkul sektöründe konut talebinin gelir seviyesiyle paralel olarak arttığını ve her yıl yaklaşık 600 bin konutun inşa edildiğini söyledi. 



BÜYÜME SEKTÖRÜN SIRTINDA 

İnanç Kabadayı, gayrimenkul sektörünün ekonominin amiral gemisi konumunu önümüzdeki dönemde de koruyacağının altım çizerek, konut üretimindeki hızlı büyümenin, Üçüncü Havalimanı, Üçüncü Köprü, Körfez Projesi ve İstanbul Finans Merkezi gibi uluslararası alanda ses getiren projeler ile önemli bir büyüme ivmesi yakalayan inşaat sektörünün önümüzdeki birkaç yıl içinde de Türkiye'nin büyümesinde etkinliği en yüksek sektörü olacağını ifade etti. 



Yeni Akit


Geri Dön