28 / 03 / 2024

Türk konut piyasasında balon yok!

Türk konut piyasasında balon yok!

GAYRİMENKUL sektörü için referans niteliğinde olan ve merakla beklenen araştırma raporu yayımlandı. 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporuna göre Türk inşaat ve konut sektörü büyümeye devam edecek.



GAYRİMENKUL sektörü için referans niteliğinde olan ve merakla beklenen araştırma raporu yayımlandı. 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporuna göre Türk inşaat ve konut sektörü büyümeye devam edecek. Araştırma raporunda, Türkiye genelinde yaşanan fiyat artışlarının balon oluşturmaktan uzak olduğu ve artışın özel durumlardan kaynaklandığı ifade edilerek şu değerlendirmeler yer aldı: "Bir önceki raporumuzda da incelediğimiz üzere Türk konut piyasasında 'balon' yoktur. Son verilere göre fiyat artışı makul bir eğilimde devam etmekte olup hesaplamalarda balonlaşma ihtimali olan tek bir yöreye rastlanmıştır. 

Söz konusu Gaziantep-Kilis-Adıyaman yöremizde de fiyat artışları reel anlamda yüzde 53.9'luk bir düzeydedir. Gaziantep-Kilis-Adıyaman bölgesindeki fiyat artışının temel nedeni ise Suriye, Irak gibi ülkelerden gelen göçmenlerin yoğun talebidir." 


Korkusuz


Geri Dön