20 / 04 / 2024

İnanlar İnşaat, Büyükada´ya `Terrace´ yapacak!

İnanlar İnşaat, Büyükada´ya `Terrace´ yapacak!

Beşiktaş Fulya ve Sarıyer´de Terrace markaları ile konut projeleri gerçekleştiren İnanlar İnşaat, Büyükada´ya `Terrace Lido´ isimli proje kuracak



Beşiktaş Fulya ve Sarıyer´de Terrace markaları ile konut projeleri gerçekleştiren İnanlar İnşaat, Levent´teki Avlu 138´den sonra Büyükada'da 20 yıl Lido Otel olarak hizmet veren binanın arazisini satın aldı. İnanlar İnşaat, 8 milyon dolar harcayarak kuracağı Terrace Lido isimli proje ile sağlık, güzellik ve estetik dağıtacak.
 
İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan´ın deyimiyle "Hem şehre yakın, hem şehre uzak bir dinlenme ve güzellik merkezi" olarak değerlendirilen Lido Terrace´de toplam 28 konut ve bir klüp merkezi bulunacak. Projenin inşaatı başlamasına rağmen Büyükada´da yaz tatili olması nedeniyle 15 Eylül´e kadar beklemek zorunda. Sonbaharda yeniden başlayacakları projeyi Mayıs ayı gibi bitirmeyi planladıklarını dile getiren Serdar İnan, "Lido Otel´i yıkarak kazandığımız 2 bin 800 metrekarelik alana 8 bin metrekare inşaat yapacağız. Konutların yanı sıra birde sağlık klübü gibi hizmet veren Thalasso merkezi kurulacak. Sağlık, güzellik ve gençlik merkezi 12 ay açık olacak. İstanbul´a 30 dakika uzaklıktaki proje Büyükada´ya değer ve estetik katacak" dedi.
 
Klüp, konutları da işletecek
Konut sahiplerinin isterlerse evlerini kışın işletmeye bırakabileceği belirten İnan, "Buradan konut alanlar kışında evleri kiraya verebilecek. Böylece konutlar değerlenecek, daha fazla insan projeden yararlanacak hem de Ada´da hareketlilik devam edecek" şeklinde konuştu.
Büyükada'da 3'üncü derece tarihi eser statüsündeki üç katlı iki bina ve inşaat halindeki Lido Otel, yapımına 20 yıl önce başlanmasına rağmen Ada'nın iskele çıkışındaki 23 Nisan Caddesi'nde çökmelere neden olduğu gerekçesiyle Adalar Belediyesi tarafından yıkılmıştı. İnanlar İnşaat, Lido projesinin yanı sıra Terrace markası ile başka yerlerde de konut projeleri geliştirecek.

Tebernüş Kireççi

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön