19 / 03 / 2024

İnanlar İnşaat'tan tapu oyunu!

İnanlar İnşaat'tan tapu oyunu!

İflasını isteyen ve geride yüzlerce mağdur vatandaş bırakan İnanlar İnşaat'a 1.1 milyon lira ödeyip tapusunu alamayan Ezgi Yüce, tapuya haciz konulduğunu görünce dava açtı. Aynı sitede toplam 90 mağdur olduğu, 19 daireye 35 milyon liralık ipotek ve haciz konulduğu ortaya çıktı.



Habertürk Gazetesi'nden Hayati Arıgan'ın haberine göre, ortadan kaybolup iflas talebini sosyal medya hesabından duyuran Serdar İnan'ın şirketi İnanlar İnşaat, geride 12 projede yaklaşık 900 mağdur bıraktı. Daire sahipleri ise inşaat firmasının kredi oyunu ile karşı karşıya kaldı.

İstanbul Sarıyer'e bağlı Uskumruköy'deki lüks site de bu projelerden birisi. Evlerini teslim aldıktan sonra tapularını almak isteyen daire malikleri, 'konut kredisi' yerine kendilerine 'proje kredisi' kullandırıldığını öğrenince şirketin borcuna da ortak olmuş oldu. 90 kadar site sakini, tapularının üzerine milyonlarca liralık ipotek ve haciz konulduğunu öğrendi. İnanlar İnşaat'ın yarım milyar liralık borcuyla karşı karşıya kalan daire sahipleri, soluğu mahkemede aldı.

TAPUYU TESLİM ETMEDİ

Mimar Ezgi Yüce de avukatı Eren Özden aracılığıyla yaşadığı Uskumruköy'deki dairesinin tapusunu almak için dava açtı. İstanbul Tüketici Mahkemesi'nde İnanlar İnşaat ve Turkland Banka açılan dava dilekçesinde, 'tapu oyunu' şu şekilde anlatıldı:

Ezgi Yüce, 26 Ekim 2016 tarihinde daireye ilişkin şirketle kredisiz gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi imzaladı. Yüce, 1 milyon 100 bin lirayı ödeyip dairesini aldı. Ancak şirket tapuyu devretmedi. Serdar İnan, yurtdışına kaçarak şirketin iflas ettiğini belirtti. 1.5 yıldır dairede yaşayan mimar Yüce, 'İnanlar İnşaat adına gözüken tapu kaydının iptali ve adına tescili için mahkemeye başvurdu. Satış sözleşmesini imzaladığında taşınmazın üzerinde haciz ve ipotek bulunmadığını söyleyen Yüce, Turkland Bank tarafından kendi dairesinin de aralarında olduğu 19 daireye 35 milyon liralık ipotek konulduğunu belirtti. İpoteğin tam olarak ne zaman konulduğu, nasıl gizlendiği ise tespit edilemedi.

Serdar İnan ve İnanlar İnşaat neden battı?

 


Geri Dön