24 / 04 / 2024

İncesu OSB demiryolu ile yatırımcıları çekecek!

İncesu OSB demiryolu ile yatırımcıları çekecek!

Kayseri İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halit Özkaya İncesu bölgesinde demiryolunun gelmesiyle yatırımın önünün açılacağını belirtti..



Kayseri'nin ikinci organize sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyan bölgemizde yapı alanındaki büyük yatırımlar ile bu alanda bir üs olmaya aday. 6 milyon metrekare alana sahip bölgemizde yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. İnşaatı tamamlanıp üretime geçen 16 tesis ve halen inşaata devam eden 10 tesisin toplam yatırım değeri 250 milyon lirayı buluyor. Bölgemiz demir yoluna yakınlığının avantajım kullanıyor. Demiryolu ile bin 200 metre sınırı bulunan bölgemizin, TCDD ile büiikte Demiryolu İltisak Demiryolu, İncesu OSB'ye yerli ve yabancı yatırımcıyı çekiyor Hattı çalışmaları devam ediyor. Türkiye genelinde çok az sayıda demiryoluna sınırı olan OSB var. Demiryolu avantajının birçok yerli ve yabancı firmanın bölgemize olan ilgisini artırdığını gördük. Bu avantajı bir an önce değerlendirmek için de Demiryolu İltisak Hattının projelendirme çalışmalarına başladık. İltisak hattı projesi TCDD Genel Müdürlüğünce tamamlandı. Bu projenin yapılacağı araziyi satın almak için Milli Emlak Müdürlüğü'ne başvurduk. 

Şu an fiyat tespiti yapılıyor. Sona yaklaşıldı. Arazi alındıktan sonra yapım çalışmalarına başlanacak. 

Büyük yatırımcıların da takibindeyiz. 


Doğalgaz, elektrik ve su altyapılarının tamamı tamamlanmış olan bölgemize son dönemde ulusal ve uluslararası çapta firmaların talepleri arttı. İncesu OSB'de bulunan 1 milyon 300 bin metrekarelik genişleme alanına hem yerli hem yabancı firmalardan talepler geliyor. Özellikle Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı vasıtası ile birçok yerli ve yabancı firmaya bu arazinin avantajlarını anlattık. Bölgemizin demiryolu avantajı açısından ve lojistik imkanları halanımdan değerli bir arazi olduğunu düşünüyoruz. Değerlendirmeler sürüyor. Büyük ölçekli bir yatırım talebi olursa bu arsayı tahsis etmek niyetindeyiz. 

Çevremizdeki OSB'ler arasında en ucuz arsa fiyatına sahibiz. Metrekare fiyatımız 20 TL gibi çok cazip bir fiyat. 


Toplam alanın yüzde 25'inde yatırıma başlanmış durumda. Bölgemizde yapılan yatırımların çoğunun büyük ölçekte olduğunu gözlemliyoruz. Tahsisi yapılan 3 milyon 560 bin metrekare araziden yaklaşık 900 bin metrekaresinde inşaat ve üretim faaliyetinin devam ettiğini tespit ettik. Bu da bize gösteriyor ki toplam alanın yüzde 25'inde çalışmalar başlamış durumda. Bunların önemli bir kısmı da İSO 500 listesinde yer alan büyük kuruluşlar. Biz yönetim olarak üzerimize düşen görevleri şimdiye kadar gereği gibi yapmaya gayret ettik. Altyapımızı büyük oranda tamamladık. Elektrik, su ve doğalgazı tüm parsellere ulaştırdık. Kanalizasyon yatırımı için de gerekli hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 


Çevremizdeki Organize Sanayi Bölgeleri arasında en ucuz arsa fiyatına sahibiz. Metrekare fiyatımız 20 TL gibi çok cazip bir fiyat. Kayseri ve diğer illerdeki bir çok OSB'ye göre İncesu OSB'nin avantajları var. Bölgemizde, birçok OSB'deki arsa fiyatına fabrika kurulabiliyor. 2013 yılındaki fiyatı 2014 yılında da aynen uygulama kararı aldık. Peşin ödemede 20 TL/metrekare ve vadeli ödemede 23 TL/metrekare olup, yüzde 10 peşin kalanı 36 eşit taksit şeklinde arsa verebiliyoruz. Bölgemizde fabrika kurmak hem Kayseri'deki hem de diğer illerdeki bir çok OSB'ye göre çok daha kolay ve avantajlı. 

Yatırıma başlamayanlardan arsalarını geri alıyoruz. 2013-2014 yılı içinde 54 ayrı parselde toplam 650 dönüm sanayi arsası eski sahiplerinden alınarak yeni katılımcılara tahsis edüdi. 2015 ydında dabugeri alma işlemine devam edeceğiz. 


Dünya ek


Geri Dön