19 / 04 / 2024

İnciraltı arsa sahiplerinden Aziz Kocaoğlu'na tepki!

 İnciraltı arsa sahiplerinden Aziz Kocaoğlu'na tepki!

Çevre ve Şehircilik Şehircilik Bakanlığı'nın İnciraltı imar planları ile ilgili dava açarak mahkemece yürütmeyi durdurma kararı aldıran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı'ndaki arsa sahipleriyle buluştu.




Çevre ve Şehircilik Şehircilik Bakanlığı'nın İnciraltı imar planları ile ilgili dava açarak mahkemece yürütmeyi durdurma kararı aldıran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı'ndaki arsa sahipleriyle buluştu. Büyükşehir Belediye binasındaki toplantıya bölgedeki büyük arsa sahipleri olan işadamı Nail Özkardeş, Mustafa Kaya, Bülent Serper'in yanı sıra Öztim Ailesi'nden Alev Öztim, Köse Ailesi'nden Sedat Köse, Ersivri Ailesi'nden Mustafa ve Mehmet Ersivri'nin çağrıldığı belirtildi. Başkan Kocaoğlu'nun arsa sahiplerine, "Büyük arsa sahipleri küçük arsa sahiplerine kendi yüzde 40-42 konut haklarından yüzde 5'e kadar konut alanı hibe edecekler mi? Büyük arsa sahipleri küçük arsa sahiplerine konut alanlarında öncülük verecek mi?" şeklinde sorular yönelttiği ifade edildi.


Arsa sahipleri tepkili 


Toplantıyı sonradan haber alıp Büyükşehir Belediyesi'ne gelen arsa sahipleri ise duruma tepki gösterdi. Kocaoğlu'nun planların iptal edilip yeniden planlanması için kendilerinden destek istediğini belirten İnciraltı-Bahçelerarası Tabiatını Güzelleştirme ve Değerlendirme Derneği Başkanı Ekrem Şen, Kocaoğlu'nun A'dan Z'ye ilgili bakanlıkla işbirliği yaparak kendi düzenlediği proje için şimdi de dava açmasının manidar olduğuna değindi. Arsa sahipleri de, parselasyon yapılmasından yana olduklarını belirterek, "Bu toplantı oyalama süreci gibi. Sıfırdan en başa döndük. Yeniden plan yapılmaya gidiliyor. Halbuki mevcutta bir plan var. Plan yapmak isteyen, onu durdurma ya da iptal kararına gitmez. Başkan Kocaoğlu bıraksın, parselasyonu bakanlık yapsın" diye konuştular.


Yeni Asır


Geri Dön