18 / 04 / 2024

İnegöl Belediyesi kaçak yapıları yıkıyor!

İnegöl Belediyesi kaçak yapıları yıkıyor!

İmara aykırı veya kaçak yapıldığı tespit edilen yapılar, İnegöl Belediyesi ekiplerince yıkılıyor. Bu kapsamda Ortaköy yolu üzeri Kümeevler adresinde 388 ada 34 parseldeki 110 m2 ebatlarındaki ruhsatsız kaçak binanın yıkımı gerçekleştirildi.



İmara aykırı veya kaçak yapıldığı tespit edilen yapılar, İnegöl Belediyesi ekiplerince yıkılıyor. Bu kapsamda Ortaköy yolu üzeri Kümeevler adresinde 388 ada 34 parseldeki 110 m2 ebatlarındaki ruhsatsız kaçak binanın yıkımı gerçekleştirildi. Daha önce tutulan zabıt neticesinde ruhsata bağlanmadığından dolayı, alınan encümen kararı doğrultusunda verilen süre dolduktan sonra güvenlik önlemleri altında kaçak binanın yıkımı İnegöl Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekiplerce gerçekleştirildi. Yıkım esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.


KAÇAĞA TAVİZ YOK


Bu tür kaçak binaların yıkımlarının devam edeceğini ve özellikle yaklaşan seçim öncesinde kaçağa taviz verilmeyeceğini belirten belediye başkan yardımcısı Turgay Yel; vatandaşlardan ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya yönelmemesini istedi. 


İnegöl’de kaçak yapılaşmaya kesinlikle tolerans gösterilmeyeceğini vurgulayan Yel, ayrım gözetmeksizin kanunların titizlikle uygulanacağını söyledi. Yel;  “Şehrimizde atıl vaziyette bulunan metruk binalar ve yapılarda yine belediyemiz tarafından yıkılarak çirkin görüntüler ortadan kaldırılıyor. Daha modern ve güzel bir şehirde yaşamak ve de yaşam standardımızı artırmak istiyorsak kaçak inşaat yapmayalım. Yapılırsa bizde hukuki çerçevede gereğini yaparız” şeklinde konuştu.


Genç Gazete


Geri Dön