19 / 04 / 2024

İnegöl Kültür Sarayı'nda yıkım başladı!

İnegöl Kültür Sarayı'nda yıkım başladı!

İnegöl'de depreme dayanıklılık testinden geçemeyen Kültür Sarayı ve çevresindeki dükkanların yıkımına başlandı. Yıkılacak binanın yerine meydan ve yer altı otoparkı yapılacak.



İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve Fen İşleri Müdürü Gazali Şen, 37 esnafın yıllardır faaliyet gösterdiği Kültür Sarayı'nın yıkımını yerinde inceledi. Kansu, “Çarşı merkezini tekrar düzenliyoruz. Hem deprem riski taşıyan, hem de fonksiyonunu yitirmiş olan Kültür Sarayı'nı yıkarak bu alanın yeni bir düzenlemeyle meydana dönüştürülmesini planlıyoruz. 30 yıllık bir bina. Yıkım kararı netleşince aylar öncesinden burada kiracı olan 37 esnafımız bilgilendirilmiş, mağdur olmamaları sağlanmıştır. Belediye Kültür Sarayı yaklaşık 8 bin metrekare alana yer altı otoparkı ve meydan yapılacak. Ekiplerimiz yıkım çalışmalarına devam ediyor” dedi.


Kansu, yıkım sebebiyle Cuma Mahallesi'ndeki Elektrik ve İşletme sokaklarının emniyet için 15 gün trafiğe kapalı olacağını sözlerine ekledi.


Kent Gazetesi




Haber A Gazete'sinde şu şekilde yer aldı...


İnegöl'de depreme dayanıklılık testinden geçemeyen Kültür Sarayı ve çevresindeki dükkanların yıkımına başlandı. İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve Fen İşleri Müdürü Gazali Şen, 37 esnafın yıllardır faaliyet gösterdiği Kültür Sarayının yıkımını yerinde inceledi. Gerçekleşen yıkım hakkında konuşan Kansu, "Çarşı merkezini tekrar düzenliyoruz. Hem deprem riski taşıyan, hem de fonksiyonunu yitirmiş olan Kültür Sarayını yıkarak bu alanın yeni bir düzenlemeyle meydana dönüştürülmesini planlıyoruz. 30 yıllık bir bina. Yıkım kararı netleşince aylar öncesinden burada kiracı olan 37 esnafımız bilgilendirilmiş, mağdur olmamaları sağlanmıştır. Belediye Kültür Sarayı yaklaşık 8 bin metrekare alana yer altı otoparkı ve meydan yapılacak" dedi. 


A Gazete



Haber Olay Bursa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İnegöl'de geçtiğimiz yıl depreme dayanıklılık testinden geçemeyen Kültür Sarayı ve çevresindeki dükkânların yıkımı başladı. Yıkılacak binanın yerine meydan ve yeraltı otoparkı yapılacak. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Fen İşleri Müdürü Gazali Şen ile birlikte 37 esnafın yıllardır faaliyet gösterdiği Kültür Sarayı'nın yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Kansu, "Yaklaşık 30 yıllık bir bina olan Kültür Sarayı binamızın yıkım kararı netleşince aylar öncesinden burada kiracı olan 37 esnafımız bilgilendirilmiş, kendilerinden taahhüt alınmış ve mağdur olmamaları sağlanmıştır. İnegöl Belediyesi mülkiyetindeki Belediye Kültür Sarayı binasının yıkılarak Kültür Sarayı ve çevre parselleri kapsayacak yaklaşık 8 bin metrekare alanda yeraltı otoparkı ve meydan çalışması ile çevre düzenlemesinin projelendirilmesi ve uygulamaları Büyükşehir Belediyemizce yürütülüyor. Şu an binamız tamamen boşaltıldı ve yıkım çalışmaları başladı" dedi. 


OTOPARK VE MEYDAN OLACAK... 

Binanın yıkımından sonra burada açılan alanda yapılacak proje hakkında da bilgi veren Kansu, "Giriş-çıkışı trafik sirkülasyonuna göre planlanacak bir bodrum katlı yeraltı otoparkı düzenlenecek ve otoparktan meydana asansör ile ulaşım imkânı sağlanacak. Meydanda yeşil dokusu güçlü bir peyzaj proje ile birlikte oturma alanları oluşturulacak. Üst örtüleri ve gölgelikler düzenlenecek. Bisiklet park alanları oluşturulacak. Alandaki trafo kaldırılacak, umumi tuvaletler ile bebek emzirme odası planlanacak" diye konuştu. 


Olay Bursa


Geri Dön