20 / 04 / 2024

İnegöl'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İnegöl'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Eskiyen binaların yenilenme süreciyle imarda radikal değişikliklere hazırlandıklarını belirten Belediye Başkam Alinur Aktaş, İnegöl'de artık kentsel dönüşümlerin başlayacağını söyledi.



Eskiyen binaların yenilenme süreciyle imarda radikal değişikliklere hazırlandıklarını belirten Belediye Başkam Alinur Aktaş, İnegöl'de artık kentsel dönüşümlerin başlayacağını söyledi. 


İnegöl Müteahhitler Derneği ve Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen 'Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Betonarme, Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık' kursuna katılan inşaat ustalarına önceki gün dernek lokalinde düzenlenen törenle belgeleri verildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş törende yaptığı açıklamada İnegöl'de artık kentsel dönüşümün başlacayacağını söyledi. Orhaniye, Yenice, Hamidiye ve Mahmudiye mahallelerinde eskiyen binaların yenilenme süreciyle birlikte imarda radikal değişikliklere hazırlandıklarını ifade eden Aktaş, yeni açılan alanlarla ilgili de büyümeler söz konusu olacağını bildirdi. 

64 kişiye kurs bitirme belgelerinin verildiği törende konuşan Aktaş, "İnşaat sektörüyle ilgili Türkiye'yi yakın gelecekte çok heyecanlı günler bekliyor" dedi. 


MÜTEAHHİTLERE UYARI... 

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan da, "Bu sene kurslar tekrar açılınca ustalarımıza ulaşarak kurslara yollamaya başladık. Müteahhit arkadaşlarımıza buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Yanlarında çalışan ustaların ustalık belgeleri yoksa, derneğimize ulaşsınlar. Aksi takdirde çok büyük cezalar yiyeceklerini söylemek istiyorum" dedi. Baykan taşeron firmalarla anlaşma yaparken, mutlaka o firmada çalışanların belgeleri olup olmadığını sormalarını istedi. 


GÜVENLİĞİNİZİ ALIN... 

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Kaban ise, "İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi olarak, özellikle iş güvenliği kanunu çerçevesinde, hem iş güvenliği anlamında, hem de yapılan çalışmaları belgelendirilmesi anlamında tüm kamu kurumlarıyla işbirliği yapıyoruz. 

Ustalarımız 24 saati iş güvenliği ve 16 saati eğitim olmak üzere 40 saatlik bir eğitime tabi tutuldu. Ustalarımızın güvenliğini bu belgeler sağlamıyor. Sizden ricam, güvenliğinizi en üst düzeyde alın" ifadelerine yer verdi. 


Olay Bursa


Geri Dön