19 / 04 / 2024

İnegöl'ün imar sorunu masaya yatırıldı!

İnegöl'ün imar sorunu masaya yatırıldı!

İTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. İnegöl'deki trafik, çevre ve imar konularında odanın meclis üyelerinin talepleri anlatıldı.



İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ziyarette bulundu. Belediye Encümen Salonu’nda yapılan ziyarette İnegöl’deki trafik, çevre ve hava kirliliği sorunları, yeşil alan ve meydanların yetersizliği ve bazı imar uygulamaları hakkında konuşuldu. 


Ziyaret sırasında konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, “İlçe merkezindeki bazı caddelerde sabah ve akşam saatlerinde trafik akışında tıkanıklıklar oluyor. Düzensiz araç parkları da sıkışıklığı tetikliyor. Meclis üyelerimiz uzman bir ekibin bu sorunları incelemesi ve daha fazla büyümeden çözüm üretmesini bekliyorlar” şeklinde konuştu.


Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise ziyaretlerinden ve şehrin sorunlarına karşı ilgisiz kalmamalarından dolayı teşekkür ederek “Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi’nin oluşturduğu teknik bir ekip ilçemizdeki trafik akışını rahatlatmak için mastır plan hazırlıyorlar. İnegöl’de 300 bin kişi yaşıyor ve araç sayısı da 64 bin civarında. Haliyle belirli saatlerde trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Ama ilave yollar açarak, kavşak düzenlemeleri yaparak ve trafik akışındaki değişliklere giderek bu sorunu en aza indirme çabasındayız. Bir de ilçemizdeki kapalı otoparklarda doluluk oranı yüzde 30'larda kaldı. İlçe halkımızın kapalı otoparkları kullanması ile cadde üzerlerindeki araç yoğunluğu azalır” açıklamalarında bulundu. 



İnegöl Haber Yorum


Geri Dön