24 / 04 / 2024

ING Bank, mortgage semineri düzenledi!

ING Bank, mortgage semineri düzenledi!

ING Bank Türkiye Konut Finansmanı Genel Müdür Yardımcısı Özgür Öztürk, 2009'un ilk altı ayında Türkiye'de konut kredileri pazarının yüzde 2,4 büyürken, banka olarak yüzde 16,8 gibi yüksek oranda büyüme sağladıklarını bildirdi



ING Bank ve  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odasının (İZEKO) emlak sektörünün temsilcilerine yönelik ortaklaşa düzenlediği eğitim semineri, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.Seminerin açılışında konuşan Öztürk, ING bank olarak konut finansmanı alanındaki tüm kanallara büyük önem verdiklerini, burada en önemli kanal olarak da emlakçıları gördüklerini dile getirdi.

Kriz döneminde konut finansmanı uygulamalarını değiştirmediklerini ifade eden Öztürk, emlak odalarıyla anlaşmalar yaptıklarını, önümüzdeki dönemde bu işbirliklerini artıracaklarını söyledi. Öztürk, "2009'un ilk altı ayında Türkiye'de konut kredileri pazarı yüzde 2,4 büyürken, ING Bank olarak yüzde 16,8 gibi yüksek oranda bir büyüme sağladık. Yani sektörden 7 kat fazla büyüdük" dedi.

Türkiye'deki konut kredileri pazarının 2003 yılında GSMH'nin binde 2'si iken, 2008 yılında bu oranın yüzde 4,1'e yükseldiğini dile getiren Öztürk, "Çok hızlı bir büyüme. Ama AB ortalaması yüzde 49. Yani önümüzde gideceğimiz çok yol var. Bu büyüklüğe hem banka, hem de emlak temsilcileriyle birlikte yeniliklere ayak uydurarak erişeceğiz" dedi.

ING Bank Ege Bölge Müdürü Rahmi Tulcalı da 10 bölge müdürlüğü içinde Ege Bölge Müdürlüğü olarak ikinci sırada bulunduklarını belirterek, "Yıl sonunda birinci sıraya yükselme hedefimiz var. Emlak sektörünün temsilcileriyle 7 gün 24 saat işbirliğine hazırız" diye konuştu. İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu da emlakçılık mesleğinin, eski alışkanlıkların yerine güne ayak uyduran yeni gelişmeleri takip etmesi gerektiğini söyledi.

Güleroğlu, franchise ofislerle daha rahat rekabet edebilmesi için emlakçıların mortgage konusunda bilgilenmesinin önemine işaret etti. Açılış konuşmalarının ardından yurt içi ve yurt dışında eğitim ve danışmanlık projeleri yürüten Dr. Burçin Doğru, "Yakın Plan Emlak Ofisi Analizi ve ING Bank Eğitimleri" konulu bir sunum yaptı.
AA


Geri Dön