28 / 03 / 2024

Manavgat'ta imar yönetmeliği semineri düzenlendi!

Manavgat'ta imar yönetmeliği semineri düzenlendi!

Antalya ilinin Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Mimarlar Odası Temsilciliği ve Manavgat İnşaat Mühendisleri Odası Temsilciliği Antalya Manavgat'ta imar yönetmeliği semineri düzenledi...



Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Mimarlar Odası Temsilciliği ve Manavgat İnşaat Mühendisleri Odası Temsilciliği tarafından düzenlenen seminerde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Mesleki Düzenleme ve İzleme Dairesi Başkanvekili Mimar Sevilay Armağan tarafından 1 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği hakkında bilgiler verildi. 


MATSO 4. Meslek Grubu'nda bulunan iş kollarına yönelik yapılan seminere belediyelerin imar müdürleri, müteahhitler, mimarlar, mühendisler ve emlakçılar katıldı. 


MATSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere Manavgat Belediye Başkanvekili Erşan Özden, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven de katıldı. 

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, 4.Meslek Komitesi toplantısında yeni tip imar yönetmeliği konusu ile inşaat mühendisleri, mimarlar ve emlak sektöründeki üyelerinin ciddi sıkıntıları olduğunun gündeme getirildiğini ve seminerin bu nedenle düzenlendiğini ifade etti. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Mesleki Düzenleme ve İzleme Dairesi Başkanvekili Mimar Sevilay Armağan yönetmelik hakkında bilgi verirken, "1 Haziran İmar Yönetmelik değişikliği, Belediyelerin İmar Yönetmelikleri yürürlükten kalktığı için İmar Kanununun ek5 maddesi ve geçici 14.maddesi uyarınca, belediyelerin İmar Yönetmeliği 31 Mayıs itibarı ile yürürlükten kalktığı için plananan yeni yönetmeliğin değişiklikleri kapsamında değişiklik yayınlandı. 

Ve tüm ülke bu yönetmeliğe göre imar planları ve yönetmelik kapsamında uygulamaları yürütecek" dedi. 


İHA 


Geri Dön