25 / 04 / 2024

İngiliz devi Suudi Arabistan’daki sinema salonu projesini durdurdu!

İngiliz devi Suudi Arabistan’daki sinema salonu projesini durdurdu!

Dünyanın en büyük sinema zinciri olarak gösterilen İngiliz Vue, Suudi Arabistan’daki 30 sinema salonundan oluşan projesini durdurduğunu açıkladı.



Dünyanın en büyük sinema zincirleri arasında bulunan İngiliz Vue şirketi, Suudi Arabistan’daki 30 sinema salonundan oluşan projesini durdurdu.

Hürriyet'te yer alan habere göre şirket, Abdulmohsen al-Hokair Grubu ile Suudi Arabistan'da 30 sinema salonunu içeren projeyi rafa kaldırdı. Vue Üst Yöneticisi ve kurucusu Tim Richards, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Dünyanın diğer yerlerindeki diğer şirketler gibiyiz. Diğer şirketlerin endişelerini izliyor ve paylaşıyoruz. Tüm bunlar çok hızlı gerçekleşti. Gelecek birkaç haftada neler olacağını izlemek istiyoruz.”

Vue Yöneticisi Richards, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın öncülüğünde düzenelencek yatırım konferansına da (Geleceğe Yatırım Girişimi) katılmayacaklarını açıkladı. 

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında temeli atılın proje için Şubat ayında imzalar atılmıştı. Proje kapsamında toplam 300 sinemanın açılması planlanıyordu.


Geri Dön