19 / 04 / 2024

İngiliz konut finansman kuruluşu Nationwide'dan 113 bin çalışanına esnek çalışma modeli!

İngiliz konut finansman kuruluşu Nationwide'dan 113 bin çalışanına esnek çalışma modeli!

İngiltere'nin en büyük konut finansman kuruluşu olan Nationwide, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası da 13 bin çalışanının istediği yerden çalışmaya devam edebileceğini açıkladı.



İngiltere'nin en büyük konut finansman kuruluşu olan Nationwide, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası da 13 bin çalışanının istediği yerden çalışmaya devam edebileceğini duyurdu.

Nationwide tarafından yapılan açıklamada, şirket çalışanlarının yüzde 57'sinin salgın sonrası da evlerinden çalışmaya devam etmek istediği, yüzde 36'sının gerektiğinde evden, gerektiğinde ofisten çalışabileceği karma bir sistemi tercih ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Çalışanlarımız ofislere dönmeye zorlanmayacak. Fakat ihtiyaç duyan herkesin de ofiste bir masası olacak. Ofisler, sosyal iletişim ve iş birliğinin sağlandığı, ekiplerin yaratıcılık için buluşabildikleri bir alan olacak." ifadeleri yer aldı.

İngiliz konut finansman kuruluşu Nationwide dan 113 bin çalışanına esnek çalışma modeli!

Nationwide Üst Yönetcisi (CEO) Joe Garner, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmesinde, "2020, bize işerimizi nasıl yaptığımızın nereden yaptığımızdan daha önemli olduğunu gösterdi. Çalışanlarımıza nerede çalışacaklarının, günlerini nasıl planlayacaklarının kontrolünü vermek istiyoruz." dedi.

Nationwide, halihazırda İngiltere genelinde toplamda 18 bin kişiyi istihdam ediyor.

İngiliz enerji devi British Petroleum de (BP) daha önce çalışanlarının haftada 2 gün evlerinden çalışabileceklerini açıklamıştı.

İngiliz Financial Times gazetesi, British Airways'in (BA), istihdam ettiği toplam 2 bin kişinin çalışma modellerindeki değişiklik planları nedeniyle Londra'nın en büyük havalimanı Heathrow'daki yönetim merkezini satışa çıkarmayı planladığını iddia etmişti.

İngiltere'nin önde gelen bankaları HSBC ve Lloyds da ilerleyen dönemde çalışanlarının istemesi durumunda evlerinden çalışmalarına izin veren bir model üzerinde durduklarını duyurmuştu.

 

İngiltere'de ilk kez ev sahibi olacaklara müjde!


Geri Dön