27 / 04 / 2024

İngiltere'de ilk kez ev sahibi olacaklara müjde!

İngiltere'de ilk kez ev sahibi olacaklara müjde!

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak yaptığı açıklamada konut sektörünün de desteklenmesi için ilk kez ev sahibi olacaklar için yüzde 5 depozito karşılığında konut kredisi ile ev sahibi olabilmenin mümkün olacağını söyledi.



İngiltere’nin bütçe düzenlemelerine ilişkin İngiliz parlamentosunda konuşan İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, ülkenin 2021'de yüzde 4, 2022 yılında yüzde 7,3 büyümesinin öngörüldüğünü belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sunak, ülke ekonomisinin 2023 yılında yüzde 1,7, 2024 yılında yüzde 1,6 ve 2025 yılında yüzde 1,7 seviyesinde büyümesini beklendiğini söyledi.

Öngörülerin İngiltere’nin bağımsız Bütçe Sorumluluk Ofisi (OBR) tarafından yapıldığını anımsatan Bakan Sunak, “ Bugün bu tahminler, salgına karşı uyguladığımız yöntemin işe yaradığını gösteriyor.” şeklinde konuştu.

İngiliz hükümetinin salgının ekonomik etkilerinin giderilmesi için bu zamanda kadar 270 milyar sterlin ile rekor seviyede harcama yaptığını dile getiren Sunak, ülkede turizm sektörü için katma değer vergisindeki yüzde 5’lik kesintinin 2021'in eylül ayı sonuna kadar sürdürüleceğini belirtti.

İngiltere de ilk kez ev sahibi olacaklara müjde!

Sunak, İngiltere’nin halen düşük maliyetle borçlanabildiğini fakat  önümüzdeki dönemde faiz oranlarını artması durumunda bunun mevcut planların değişmesine sebep olabileceğini bildirdi.

İngiliz hükümetinin bütçe düzenlemeleri kapsamında ekonominin desteklenmesi için 65 milyar sterlinlik kaynak ayırdığını, bununla salgını etkilerinin giderilmesi için 2021 ve 2022 yıllarındaki ayrılan toplam bütçenin 352 milyar sterline ulaştığına değinen Sunak konut sektörünün de desteklenmesi için ilk kez ev sahibi olacaklar için yüzde 5 depozito karşılığında konut kredisi ile ev sahibi olabilmenin mümkün olacağını söyledi.

Sunak konuşmasında İngiltere’de 2020 Mart'tan bu yana toplam 700 bin kişinin işini kaybettiğini, salgın sebebiyle ekonomide son 200 yılın en sert daralmasının görüldüğünü belirtti.

 

İngiltere'de konut fiyatları Aralık 2020'de yüzde 8,5 arttı!


Geri Dön