27 / 04 / 2024

İngiliz marangoz çevre dostu tekerlekli ev yaptı!

İngiliz marangoz çevre dostu tekerlekli ev yaptı!

İngiltere'de yaşayan ve marangozluk mesleği ile uğraşan Chris Marsh sadece 11 haftada kendisine ahşaptan prefabrik ev yaptı. 17 metrekarelik ev tekerlekleri sayesinde taşınabiliyor.



İngiltereli marangoz Chris Marsh, kendine büyüklüğü 17 metrekare olan yürüyebilen bir ev inşa etti. Çevre dostu özelliklere sahip olan evin neredeyse hiçbir masrafı yok. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; 17 metrekarelik evin en önemli özelliği tekerlekli platformu sayesinde taşınabilir olması. 2 oda, bir mutfak, salon ve banyonun olduğu dubleks ev, 50 bin sterline mal oldu. Ekonomik ev, hiçbir imkandan mahrum değil. Çevre dostu özellikleri ile neredeyse hiçbir enerji masrafı yok. Marsh, su ihtiyacını yağmur suyunu arıtan bir sistemden, elektriği ve ısınmayı çoğunlukla güneş enerjisinden karşılıyor.

Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam' filmini hatırlattı 

Ev, hava koşullarına göre, yer değiştirebiliyor. Mobil evini inşa etmeden önce aylık gideri kira dahil 970 sterlin’i bulan Marsh, artık faturaları için ayda sadece 15 sterlin ödüyor.

Öyle ki gördüğü ilgi üzerine seri üretime geçti. 30 ev için sipariş aldı. Marsh’ın evi, akıllara efsanevi sanatçı Kemal Sunal’ın 1990 yapımı ‘Gülen Adam’ filmini getirdi. Filmde, yaşam şartlarıyla mücadele eden Yusuf, ev alacak parası olmayınca kendisine gecekondu yapmış, yıkılmaması için de evi tekerlekli bir platformun üzerine inşa etmişti.


Geri Dön