20 / 04 / 2024

İngiliz turistler Güney Ege'ye paketsiz gelebilecek!

İngiliz turistler Güney Ege'ye paketsiz gelebilecek!

İngiliz turistler Güney Ege'ye paketsiz gelebilecek. İngilizler, Türkiye'de tatil için en fazla tercih ettikleri yer olan Güney Ege'ye konulan tarifeli seferler sayesinde paket turlar dışında da gelebilecek.



Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, İngiltere'nin iki havalimanından Dalaman'a başlayacak tarifeli uçak seferleri sayesinde İngiliz turistlerin paket turlar dışında da bölgeye tatile gelebileceğini belirtti. 


 Bülbüloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris'e İngiltere'den Dalaman Havalimanı aracılığıyla yılda 1 milyondan fazla turistin geldiğini söyledi. Bölgeyi tercih eden turistlerin yüzde 85'inin paket turlarla geldiğine işaret eden Bülbüloğlu, paket turlar bittiği anda bölgeye gelen uçak seferlerinin de sona erdiğini kaydetti. 


Bölgenin doğal güzelliği ve iklimiyle turizme elverişli olmasına rağmen turist olmadığı için milyon dolarlık tesislerin boş kalarak kapatıldığını ifade eden Bülbüloğlu, "Aynı durum bölge esnafı için de geçerlidir. Bu durumda hem ekonomik hem istihdam hem de katma değer anlamında zarar söz konusu oluyor" dedi. 


Bülbüloğlu, bu olumsuzluğu ortadan kaldırabilmek amacıyla oluşturdukları heyetle Türkiye'nin önde gelen havayolu firmalarının yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını bildirdi. Görüşmelerde bölgenin uçak ve yolcu sayılarıyla ilgili bilgiler sunduklarını anlatan Bülbüloğlu, "İngiltere’den Dalaman Havalimanı'nı kullanarak bölgemize 1 milyona yakın turist geldiğinden bahsettik. Ayrıca bölgemizde yerleşik yaşayan İngiliz uyruklu binlerce kişinin varlığından söz ederek karşılıklı tarifeli uçak seferleri konulmasını istedik" diye konuştu. 


Bu girişimler sonunda Pegasus Havayolları'nın mayıs ayı ikinci yarısından itibaren Gatewick ve Manchester’dan Dalaman Havalimanı'na karşılıklı tarifeli uçak seferleri koyduğunu dile getiren Bülbüloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bundan böyle paket tur dışında münferiden gelecek turistleri bölgemizde ağırlayabileceğiz. Bu haber bölge turizmcileri ve yerleşik İngiliz misafirlerimiz için yılbaşı hediyesi gibi oldu. Pegasus Havayolları tarafından konulan tarifeli uçak seferleri, beklenen ilgiyi görmesi halinde yıl boyunca devam edecek. Bu seferlerin varlığı ve devamı, bölgemiz ekonomisi için çok önemli, bunun kıymetini bilmeliyiz."


Uçuşların belli dolulukta devam ederse diğer havayolu firmalarının da İngiltere’den veya başka ülkelerden Dalaman Havalimanı'na tarifeli uçak seferlerine başlayabileceğini vurgulayan Bülbüloğlu, turizmde belirlenen hedeflere ulaşmanın böyle mümkün olabileceğini sözlerine ekledi. 


AA


Geri Dön