19 / 04 / 2024

İngilizler Türk müteahhitlerin tecrübesinden yararlanancak

İngilizler Türk müteahhitlerin tecrübesinden yararlanancak

David Reddaway, "İngiliz firmaların Türk müteahhitlerin geniş tecrübesinden yararlanması gerekir" dedi



İngiltere'nin  Ankara  Büyükelçisi David Reddaway, Türkiye müteahhitlik sektörünün İngiltere ortaklığıyla birlikte altın fırsatlar yakalayabileceğini belirterek, "İngiliz firmaların Türk müteahhitlerin geniş tecrübesinden yararlanması gerekir" dedi.

Reddaway, İngiltere Ticaret ve Yatırım Departmanı ile Türkiye Müteahhitler Birliği'nin katkılarıyla Sheraton Otel'de düzenlenen "İngiltere - Türkiye İnşaat Sektörü İşbirliği" konulu seminerin açılışında konuştu.

Türkiye'deki fırsatları ve stratejik ortaklıkları tartışmak üzere semineri hazırladıklarını anlatan Reddaway, Türkiye müteahhitlik sektörünün İngiltere ortaklığıyla birlikte altın fırsatlar yakalayabileceğini ifade etti.

Reddaway, Türkiye-İngiltere ortaklığının sunduğu bu altın fırsatların sadece iki ülkeyle sınırlı olmadığının altını çizerek, bunun Ortadoğu, Orta Asya gibi üçüncü pazar bölgelerini de kapsadığını söyledi.

Dünyanın ekonomik bir çalkantı döneminden geçtiğini ve ülkelerin krizden çıkış yolları aradıklarına da işaret eden Reddaway, İngiltere hükümetinin de, para birimi sterlinin değerini diğer para birimlerine karşı düşürmek durumunda kaldığını hatırlattı.

-"AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİĞİNİ DESTEKLİYORUZ"-
Reddaway, Türkiye'nin komşu ülkeleriyle siyasi ve ekonomik ilişkilerinin geliştirmesini de, Avrupa Birliği'ne üyeliğini de desteklediklerini söyledi.

Afganistan'ın yeniden yapılandırılması sürecine de dikkati çeken Reddaway, bir yandan Afganistan'da istikrar sağlanmaya çalışılırken, diğer yandan Taliban'ın bina ve köprüleri havaya uçurduğunu dile getirdi.

İngiliz firmaların Türk müteahhitlerin geniş tecrübesinden yararlanması gerektiğini vurgulayan Reddaway, Türkiye Müteahhitler Birliği'ni, hazırladığı "Türkiye İnşaat Sektörü" raporundan ötürü kutlayarak sözlerini tamamladı.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili Emin Sazak da konuşmasında, Türkiye'deki inşaat sektörünün 2009 yılı performansını anlattı.

Geride kalan 2009 yılını özel ve kamu yatırımlarının durduğu bir yıl olarak tanımlayan Sazak, inşaat sektörünün ekonomik krizden çıkışta anahtar rol oynayacağını belirterek, 2010 yılının zor bir yıl olacağını söyledi.

Sazak, yüksek maliyetli sanayi yapıları, metro ve havalimanı inşası gibi çeşitli, etkili ve büyük projelerde yoğunlaşmak gerektiğini vurgulayarak, Türkiye Müteahhitler Birliği üyelerinin, standardı yüksek insanlardan oluştuğunu, birliğe üye kabul ederken seçici davrandıklarını kaydetti.

Ticaret ve yatırım yapacak İngiliz firmalarla, kamu - özel ortaklığı, ppp (public - private - partnership) modellinin de bulunduğu çok yönlü ve ortaklı projeler yapabileceklerini anlatan Sazak, ortaklıkların Ortadoğu, Orta Asya gibi üçüncü pazar bölgelerini kapsadığını vurguladı.

'Yeşil ve sürdürebilir inşaat', 'ppp modeli ve proje finansmanı', 'Ortadoğu, Kafkasya, Rusya, Ortadoğu, Afrika' konularının ele alınacağı "İngiltere - Türkiye İnşaat Sektörü İşbirliği" semineri, İngiltere ve Türkiye inşaat firmalarının ikili görüşmeleriyle sona erecek.
AA


Geri Dön