24 / 04 / 2024

Türk müteahhitlerin yurtdışındaki kapasitesi yüzde 35 daraldı!

Türk müteahhitlerin yurtdışındaki kapasitesi yüzde 35 daraldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin dünyada 2. sırada olduğunu, ancak son 2 yıldır Rusya, Suriye ve Libya'daki gelişmelerden dolayı kapasitesinin yüzde 35 daraldığını söyledi.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye'de devlet ve özel sektörün birbirine güvenmediği için ortaya çıkan kanun taslaklarının ucube olduğunu söyledi.


Vodafone CEO Club'ın hafta ortasında gerçekleşen Altyapı Zirvesi'nde konuşan Yenigün, “Mevcut ihale kanunu bunun örneği. İyileştirilmesi için girişimde bulunduk. Ortak ihale kanunu hazırlığı yaptık ama uygulamalardan endişeliyim. Çünkü görüşmelerden bir süre sonra devlet kendi içine kapanıyor, ardından ortaya ucube kanun taslağı çıkıyor ki, yüzlerce defa değişmesinden de onu anlıyoruz. Bu tür gelişmeler özel sektör-kamu işbirliğinde tartışılarak yapılmalı.” dedi. TMB Başkanı Yenigün, Türk müteahhitlerin dünyada 2. sırada olduğunu, ancak son 2 yıldır Rusya, Suriye ve Libya'daki gelişmelerden dolayı kapasitesinin yüzde 35 daraldığını da bilgi olarak paylaştı. Bu açığı kapatmak için Afrika gibi alternatif pazarlarda arayışı sürdürdüklerini ifade etti. Kentsel dönüşüme de değinen Yenigün, Türkiye'de sokakların otopark halinde olduğuna dikkat çekerek, “Çünkü eski dönemde projelerde otopark şartı yoktu. Şimdi kentsel dönüşüm yapılıyor, ama korkarım ticari amaç ön plana çıkıyor ve yine kamu yollarını otopark olarak kullanacağız. Onun için metroya ağırlık vermemeniz lazım.” diye konuştu.


Zaman


Geri Dön