19 / 04 / 2024

İngiltere tarihi bahçeleriyle EXPO 2016 Antalya'ya katılacak!

İngiltere tarihi bahçeleriyle EXPO 2016 Antalya'ya katılacak!

EXPO 2016'ya katılma kararı alan, ilk EXPO'nun ev sahibi İngiltere, tarihi bahçeleriyle EXPO 2016 Antalya'da yer alacak. Machin EXPO 2016'nın çok büyük bir proje olduğunu ifade etti



1851 yılında düzenlenen ilk Dünya Sergisi'ne ev sahipliği yapan ve bugüne kadar birçok dünya EXPO'su ve bahçecilik sergisine katılan İngiltere, 23 Nisan'da kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya'da da yer almak üzere katılım sözleşmesine imza attı. İngiltere Bahçecilik Ticaret Birliği Başkanı Raoul Curtis Machin ve Tasarımcı Adam Frost, İngiltere'nin bahçesini kuracağı alanda incelemelerde bulundu. 


İNGİLİZLER HAYRAN OLDU 

EXPO 2016'nın çok büyük bir proje olduğunu ifade eden Machin, "Geldiğimizde gerçekten çok şaşırdık. Bahçelerimiz kültürel geçmişimizin bir temsili. Çünkü dünyanın birçok yerinden getirdiğimiz bitkileri biz bahçelerimizde sergiliyoruz ve burada da öyle yapacağız" dedi. 


TARİHİ BİR PROJE GELİYOR 

Bahçe dizaynı konusunda dünya çapında ödülleri bulunan ve EXPO 2016'daki İngiltere Bahçesini hazırlayacak olan tasarımcı Adam Frost ise, "Benim aklımdan geçen İngiliz bahçelerinin tarihi özelliğini buraya getirmek ve Türk bahçeleriyle bağlantısını kurmak. Zannediyorum kuracağımız bahçe böyle bir şey olacak" dedi. Genel Sekreter Kazım Aydın ise, imza töreninin ardından Machin'e günün anısına EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayık takdim etti. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön