28 / 03 / 2024

İngiltere'de ev fiyatları düşüyor

İngiltere'de ev fiyatları düşüyor

İngiltere'de ev fiyatlarındaki sürekli düşüşün sonucunda 1 milyonu aşkın ev sahibinin tutsat borçlarının evinin değerinin üstüne çıktığı açıklandı



Fiyatlardaki düşüşün sürmesi yüzünden diğer 1 milyon ev sahibinin de her an "eksi değere" düşmesini beklendiği bildirildi. Tutsat Sağlayıcıları Konseyinin bütün İngiltere'de faaliyet gösteren bankalardan edinilen bilgilerle oluşturduğu istatistikler, kredi kriziyle başlayan ekonomik krizin özellikle orta sınıfı vurduğu ve bu kişilerin evlerindeki değer kaybı yüzünden aldıkları borcu bile karşılayamaz hale geldiklerini ortaya koydu.

Evinin değeri aldığı borcun altında kalan yüz binlerce kişinin, halen var olan tutsat anlaşmalarının sona ermesinin ardından yeniden tutsat kredisi bulmakta zorlanabileceklerine dikkat çeken uzmanlar, İngiltere'de emlak piyasasında ilk kez bu kadar yüksek miktarda eksi değere düşüşün gözlendiğine işaret etti.

Bu arada İngiltere'de faaliyet gösteren Finansal Hizmetler Otoritesi tarafından yapılan tahmine göre de ülkede gelecek yılın bu döneminde eksi değere düşen ev sahiplerinin sayısı 2,5 milyon civarında olacak. Bilindiği gibi İngiltere'de en son Nationwide adlı tutsat sağlayıcısı tarafından derlenen veriler ülkede ev fiyatlarındaki değer kaybının geçen bir yılda yüzde 17 civarında olduğunu ortaya koymuştu.


Geri Dön