17 / 04 / 2024

İngiltere'de ev fiyatları yüzde 0,9 oranında arttı

İngiltere'de ev fiyatları yüzde 0,9 oranında arttı

İngiltere'de geçen yıl boyunca sürekli düşüş gösteren ve ilk kez dört ay önce artışa geçen ev fiyatlarının mayıs ayında da yüzde 0,9 oranında arttığı bildirildi



Nationwide adlı Tutsat Sağlıyıcısı tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, fiyatlardaki küçük artışın, ev fiyatlarındaki yıllık düşüşü de yüzde 9,8'e çektiği belirtildi. Geçen 4 ay boyunca sağlanan artışların İngiltere'de ortalama bir evin fiyatının 156,442 sterline yükselmesine yol açtığına dikkati çeken Nationwide uzmanları, bunun yine de hala geçen yılın aynı dönemine göre 15,973 sterlin daha düşük olduğunu ifade etti.

Nationwide uzmanları ev fiyatlarında geçen 4 ay boyunca üst üste kaydedilen artışları "memnuniyet verici" olarak nitelerken, İngiltere Maliyesi raporları da ülkede satış işlemleri tamamlanan ve el değiştiren evlerin sayısının mayıs ayında artış gösterdiğini bildirdi.

Açıklamada kaydedilen artışın geçen kasım ayından bu yana görülen en büyük artış olduğu da belirtildi. Aynı şekilde İngiltere Merkez Bankası da Tutsat Sağlayıcıları tarafından müşterilere tahsisi gerçekleştirilen tutsat kredilerinin mayıs ayında dördüncü kez artış gösterdiğini, ondan önceki üç ay boyunca da bu rakamların arttığını duyurdu. Ekonomistler piyasadaki hareketlenme, ev alım ve satımlarındaki artışın yaz boyunca sürebileceğine dair iyimser tahminler yapıyor. (AA)


Geri Dön