27 / 04 / 2024

İngiltere'de inşaat sektörü yüzde 0,7 daraldı!

İngiltere'de inşaat sektörü yüzde 0,7 daraldı!

İngiltere’de 2019'un ağustos, eylül, ekim aylarını kapsayan dönemde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla değişim göstermeyip yüzde 0,1 olan beklentiyi karşılamadı. Aynı dönemde inşaat sektöründe büyüme yüzde 0,7 daraldı.



İngiltere ekonomisi, ağustos, eylül, ekim aylarının kapsayan üç aylık dönemde büyüdü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ulusal İstatistik Ofisi’nden (ONS) yapılan açıklamada İngiltere’de bu yılın ağustos, eylül, ekim aylarını kapsayan dönemde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) değişim göstermeyerek, yüzde 0,1 olan beklentinin altında kaldı.

Ülkede ekim ayında aylık bazda da GSYH değişmeyip bu veriyle ilgili yüzde 0,1 olan beklentiyi karşılamadı.

Son büyüme verileriyle beraber ülkede 2009 yılından bu yana birbirini takip eden en zayıf üç aylık dönem kaydedildi.

Ağustos, eylül ve ekim aylarını kapsayan üç aylık dönemlik süreçte ülkede hizmet sektörü yüzde 0,2’lik büyüme kaydederken, inşaat sektörü yüzde 0,7, imalat sektörü ise yüzde 0,3 düştü.

ONS açıklamasında ekim ayında sanayi üretimin aylık bazda da yüzde 0,2 olan beklentinin altında kalıp yüzde 0,1 yükseldi.

Ülkede, sanayi üretimi ekim ayında yıllık bazda ise eksi 1,2 olan beklentiyi aşarak yüzde 1,3 düşüş kaydetti.

Konu hakkında değerlendirmeler yapan PricewaterhouseCoopers Başekonomisti John Hawksworth, “2019’ın kalanında ekonomik büyüme baskılanmış durumda. 2020’nin başlarında politik ve ekonomik belirsizliklerin azalmasıyla ekonomide tekrar canlanma görebiliriz.” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön