25 / 04 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları tarihi zirvesini gördü!

İngiltere'de konut fiyatları tarihi zirvesini gördü!

Merakla beklenen rakamlara göre, İngiltere'de ortalama konut fiyatları 261 bin 743 sterlin ile adeta tarihi zirvesini gördü.



İngiltere'nin en büyük konut kredi kuruluşları arasında yer alan Halifax konut fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Dünya'da yer alan habere göre, mayıs 2021 itibarıyla yıllık bazda konut fiyatlarının son 7 senenin en yüksek düzeyi olan, yüzde 9,5 arttığı bildirildi. Merakla beklenen rakamlara göre, konut fiyatları son 12 ayda 22 bin sterlinden daha fazla yükseldi.

İngiltere de konut fiyatları tarihi zirvesini gördü!

Açıklanan rakamlara göre, İngiltere'de ortalama bir konutun fiyatı aylık bazda yüzde 1,3, çeyreklik bazda da yüzde 2,4 oranında arttı.

Konuya ilişkin önemli değerlendirmeler yapan Halifax'tan Russel Galley, "Ulusal kısıtlamaların gevşetilmesinin birinci yılında konut piyasasının yeniden açılması yıllık artışı yüzde 9,5 düzeyine getirdi. Sektör faaliyetlerindeki artışın sebepleri arasında İngiltere’de damga vergisi öncesinde indirimlerden faydalanmak isteyenler ve kısıtlamalar boyunca birikimleri artan vatandaşların daha fazla harcama yapma istekleri de etkili oldu” diye konuştu.

Türk yatırımcılar gayrimenkulde İngiltere'yi tercih etti!


Geri Dön