19 / 04 / 2024

İngiltere'de konut fiyatlarındaki sert yükseliş eğiliminin 2022'de son bulması bekleniyor!

İngiltere'de konut fiyatlarındaki sert yükseliş eğiliminin 2022'de son bulması bekleniyor!

İngiliz konut kredi finansman kuruluşu Halifax, İngiltere'de konut fiyatlarındaki sert yükseliş eğiliminin 2022'de sona ermesinin beklendiğini duyurdu.



İngiliz konut kredi finansman kuruluşu Halifax, İngiltere konut sektörü ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde talep artışı sebebiyle konut fiyatlarında görülen sert yükseliş eğiliminin önümüzdeki sene sona ermesinin beklendiği bildirilen açıklamada, konut fiyatlarında 2022 yılında yıllık bazda yaklaşık yüzde 1 seviyesinde artış görülmesinin beklendiği bildirildi.

İngiliz konut kredi finansman kuruluşu Halifax, tarafından yapılan açıklamada, 2021 yılında ülkede konut fiyatlarındaki yıllık artış beklentisinin yüzde 1 şeklinde olduğu, bunun gerçekleşmesi durumunda ise 2012 yılından bu yana en düşük yıllık bazlı artış şeklinde kayıtlara geçeceği belirtildi.

İngiltere de konut fiyatlarındaki sert yükseliş eğiliminin 2022 de son bulması bekleniyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını döneminde değişen ihtiyaçların farklı konut tercihlerine olan talebi yükselttiği, İngiliz hükümeti politikalarının sektörü desteklediği bildirilen açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarında bu sene yüzde 8 seviyesinde artış olduğu bildirildi.

İngiliz konut kredi finansman kuruluşu Halifax tarafından yapılan, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ülkenin farklı bölgeleri ve yaş grupları arasında gelir dağılımı dengesizliğini artırdığı, bu sebeple de kaliteli ve uygun fiyatlı konut seçeneklerine olan ihtiyacın daha da önemli olduğu kaydedildi.

İngiliz konut kredi finansman kuruluşu Halifax tarafından yapılan açıklamada görüşleri yer alan Halifax Direktörü Russel Galley, "Enflasyondaki artış doğrultusunda faizlerin de artabileceği yönündeki beklenti, konut sektörüne olan devlet desteğinin azalması ve hanehalkı bütçesinin baskılanması nedeniyle 2022 yılında konut fiyatlarındaki artışın dikkate değer şekilde azalması bekleniyor." dedi.

İngiltere'de ev fiyatları neden artıyor? 


Geri Dön