20 / 04 / 2024

İngiltere’de konut satışları yüzde 52 geriledi!

İngiltere’de konut satışları yüzde 52 geriledi!

Ülkede Mayıs'ta satılan toplam konut sayısı geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 52 azalarak toplam 46 bin 230’a geriledi



İngiltere’de konut satışları Mayıs'ta yüzde 52 geriledi.  Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İngiliz Gelir ve Gümrük Vergisi Departmanı tarafından yapılan açıklamada, ülkede Mayıs'ta satılan toplam konut sayısı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 52 azalarak toplam 46 bin 230’a gerilediği belirtildi.

İngiltere’de bir önceki ayda (nisan) ise sadece 37 bin konut satışı yapılmıştı.

Uzmanlara göre, ülkede 23 Mart tarihinden itibaren devam eden karantina uygulamasının kademeli olarak kaldırılmaya başlanmasıyla konut sektöründe de satışların artması planlanıyor.

Diğer bir yandan bazı uzmanlar,  İngiltere’nin yakın tarihinin en ciddi ekonomik krizlerinden birine ilerliyor olması sebebiyle bu trendin geçici olabileceğini düşünüyor.

İngiliz ekonomisindeki daralma ve işten çıkarmaların artmasıyla, hane halklarının harcamalarını kısabileceği de belirtildi.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) verilerine göre, ülke ekonomisi nisan ayında aylık bazda yüzde 20,4 küçülerek, aylık kayıtların tutulmaya başlandığı 1997'den bu yana en sert daralmayı kaydetmişti.

İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) tahminlerine göre ise ülke son 300 senenin en derin krizine doğru ilerliyor.

Banka geçen ay yaptığı açıklamada koronavirüs salgınının ülke ekonomisinde yılın ikinci çeyreğinde yüzde 25'e varan daralmayasebep olmasının beklendiğini belirtmişti.

İngiltere Merkez Bankası’nın tahminlerine göre bu sene İngiliz ekonomisi yüzde 14 seviyesine kadar daralma gösterebilecek.

 

İngiltere'de konut fiyatları Mayıs'ta yüzde 1,7 düştü! 


Geri Dön