19 / 04 / 2024

İnistanbul Topkapı'da 320 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

İnistanbul Topkapı'da 320 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

İSTANBUL Topkapı'da inşa edilecek inistanbul Gala projesinde satışlara başlandı. 470 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanan projeden yaklaşık 1,6 milyar lira gelir bekleniyor.



iş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (İş GYO) ve Nef'in ilk iş birliği projesi İnistanbul Gala, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Ön talep döneminde 7 binden fazla başvuru alan projenin, 2017 yılının aralık ayında tamamlanması hedefleniyor. 




iş GYO ve Nef iş birliği kapsamında, İstanbul Topkapı'da eski Şişecam fabrikasının bulunduğu 80 dönümlük arsa üzerine, 470 milyon dolarlık yatırım yapılması planlandı. Bu dönüşüm alanı üzerindeki ilk proje olan İnistanbul Gala; 1,5 yıl süren detaylı hazırlık süreci, ayrıntılı master-planı, istanbul'un merkezine ve önemli yerleşim alanlarına yakın konumu ve yatırımcılara yönelik seçenekleriyle dikkati çekiyor. "Foldhome" sistemine sahip olacak Mimari tasarımını Perkins+Will'in üstlendiği İnistanbul Gala'nın ortak alanları ve daire içleri Türk tasarım firması Autoban, "Foldhome" üniteleri ise Coca Cola, Starbucks, Sony, Samsung, Bentley gibi markalar için çalışan endüstriyel tasarımcılar tarafından tasarlandı. 

Proje, iki tarafı ağaçlı yürüyüş parkurları, koru ve piknik alanı, eğlence adası ve yarı olimpik yüzme havuzu gibi sosyal ve çevresel donatıların yanı sıra, Nef tarafından birçok projede başarıyla uygulanan "Foldhome" konseptine de ev sahipliği yapacak. 

"Foldhome" sisteminde, daire sakinleri müzik odası, fitness salonu, oyun odası, sinema odası gibi kişiye özel 24 farklı kullanım alanını sabit aidat ödemeden yalnızca kullanılan zaman kadar bir ücret ödeyerek kullanabilecek. Bu sayede ev sahipleri, konut dışında da kullanabilecekleri kişisel alanlara sahip olacak. 




4 blok dahilinde toplamda 788 üniteyi içerisinde barındıracak olan inistanbul Gala'da 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 48 metrekareden 308 metrekareye kadar farklı boyutlarda daireler yer alacak. İnistanbul Gala projesinde fiyatlar 320 bin TL'den başlarken; yüzde 1 peşinat ve 2 bin 100 TL'den başlayan aylık ödemeler içeren banka kredili veya faizsiz 30 ay vadeli ödeme seçenekleri bulunuyor. 

Projeden 1,6 milyar lira gelir bekliyoruz" Toplantıda konuşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, sektörün iki büyük firması olarak çok önemli bir birlikteliğe imza attıklarını belirterek, "Projenin inşa edileceği arazi, geçmişte sanayinin egemen olduğu bir alandı" dedi. 

iş GYO ve Nef olarak bu araziyi, yenilikçi dokuların ağırlıkta olduğu bir projeyle şehir yaşamına dahil edeceklerini aktaran Tanes, projenin titizlikle hazırlanan master-plan'ının, ulaşım, altyapı ve üstyapı gibi kavramlara dair tepeden tırnağa tüm ayrıntıları içerdiğini söyledi. 



Tanes, İstanbul'un gelişmiş şehirler arasında ilk sıralara yükseldiğini anımsatarak, "inistanbul Gala ile zaman ve huzur gibi şehir yaşamının bilindik keşmekeşinde yitirebildiğimiz değerleri çevresel zenginlik, teknoloji ve gelecekle birleştireceğiz" şeklinde konuştu. 

Projenin yürütülmesinde yüzde 50 ortaklığa sahip olduklarını belirten Tanes, inşaat ihalesinin ise 4-5 ay içerisinde gerçekleştirileceğini ifade etti. 



Tanes, İş GYO olarak söz konusu proje için 120 milyon lira kredi bakiyesinin oluştuğunu dile getirerek, projeden yaklaşık 1,6 milyar lira gelir bekledikleri bilgisini verdi. "Toplamda bulunacak 788 üniteden, 618'i satıldı" Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ise Nef ve iş GYO olarak kentsel dönüşüm ve sanayi dönüşümü sürecinde geleceğe yönelik kalıcı değerler bırakma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, "Amacımız, şehre değer katacak, geliştirilebilir ve şehir yaşamı açısından sürdürülebilir projeler hayata geçirerek, hem sosyal yaşamın zenginleşmesine katkıda bulunmak hem de değer kaybetmeyecek yatırımlar yaratmaktır" dedi. 



Timur, küçük bir şehir boyutuna sahip bu projede aileler, öğrenciler ve profesyonellerin, sunacağı esnek ödeme planı ile hayal ettikleri yaşam alanına kavuşacaklarını kaydederek, "inistanbul Gala'nın bu anlamda çok önemli bir misyon üstlenirken, gelecekte Topkapı'da gerçekleştireceğimiz projelerimizin de portresini şimdiden çizecek ve son dönemin değerli yatırımlarından biri olarak farklılaşacak" yorumunu yaptı. Önceden bekleyen müşterilerinin, toplamda bulunacak 788 üniteden, 618'inin satın aldığı bilgisini veren Timur, inşaat ihalesine Nef'in katılmayacağını ifade etti.



Ticari Hayat


Geri Dön