19 / 04 / 2024

İnönü Stadı Anıtlar Kurulu engelini aşamadı!

İnönü Stadı Anıtlar Kurulu engelini aşamadı!

İnönü Stadı tarihi dokusu nedeniyle Anıtlar Kurulu engeli bir türlü aşamadı



Yıldırım Demirören'in "19 Mayıs 2008'de yıkarız" dediği stat, tarihi dokusu nedeniyle Anıtlar Kurulu engelini aşamazken, Başbakan Erdoğan da "Böyle bir girişim ikinci kez sonuçsuz kalabilir" uyarısında bulundu

Fenerbahçe stadını yaptı, Galatasaray'ın stadı seneye hazır. Trabzon'un Akyazı'daki stadının startı verildi. Ancak Beşiktaş İnönü Stadı ile ilgili son 3 yılda bir arpa boyu bile yol alınamadı. Başkan Yıldırım Demirören 2007 yılındaki mali genel kurulda hazırladıkları projeyi açıkladı. Ama tarihi dokusu nedeniyle Anıtlar Kurulu engeli bir türlü aşılamadı.

ERDOĞAN'A STAT SORUSU

İnönü Stadı ile ilgili konu önceki gün katıldığı tv programında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da soruldu. Beşiktaş Basın Sözcüsü ve TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Soysal, "Beşiktaşlı yönetici olarak soruyorum. İnönü Stadı'yla ilgili gerekli iznin ne zaman çıkacağını merak ediyoruz" şeklindeki sorusuna Başbakan Erdoğan şöyle cevap verdi: 

TARİHSEL DOKUYA DİKKAT!

"Türkiye'de bürokrasiyi aşmak çok zor. Belediye başkanlığım dönemimde o bölge ile ilgili bir çalışmam oldu. Ama kesin bir sonuç çıkmamıştı. O bölgenin tarihsel dokusunu bozmadan zedelemeden bir organizasyon yapmak gerekli. İkinci kez böyle bir girişim sonuçsuz kalabilir. Siz çalışmalarınızı sürdürün biz de sürdürelim.."
Star

 


Geri Dön