16 / 04 / 2024

İnşaat dünyası 4.0’a odaklandı!

İnşaat dünyası 4.0’a odaklandı!

Mühendisler Vakfı, Vatan Eğitim Teknoloji Vakfı ve İstanbul Aydın Üniversitesi, ortaklığında düzenlenen İnşaat Teknolojileri ve Mühendislik Zirvesi, önceki gün gerçekleştirildi. 



İnşaat Teknolojileri ve Mühendislik Zirvesi'nde, inşaat sektörünün artık endüstri 4.0 anlayışını kullanmaları gerektiği konuşuldu. Mühendislik Vakfı Başkanı Yusuf Erkoç, Türkiye'nin ve İstanbul'un dünyanın en önemli lokasyonlarından olduğunu söyleyerek, şu an dünyada yatırım büyüklüğü açısından yapımı süren 11 önemli projeden, İstanbul Yeni Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü,  Marmaray  ve Osmangazi Köprüsü gibi 4 projenin İstanbul'da olduğuna dikkat çekti. 

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, "Türkiye teknolojik gelişmelerden ve Endüstri 4.0 sürecinden geri kalmamalı. Ve bu gelişim sürecini toplumsal ve kültürel temellerimizin üstüne bina etmeliyiz" şeklinde konuştu.

İnşaat sektörünün Türkiye'nin petrolü olduğunu vurgulayan Vatan Eğitim ve Teknoloji Vakfı Başkanı Dr. Erdoğan Bayraktar da, "Türkiye olarak inşaatçılığı ve müteahhitliği çok iyi biliyoruz. En iyi bildiğimiz işi geliştirmeliyiz" dedi. Mimarlık ve inşaat mühendisliğindeki dünya çapında çalışmaları olan müşavirlik firmaların desteklenmesi gerektiğini belirten Bayraktar, "Sektörde, ileri teknoloji kullanan bileşenleri bir araya getirerek dünya çapında hak ettiğimiz başarıyı yakalayacağımızana inanıyorum" diye açıklamalarda bulundu. 
 


Geri Dön