28 / 03 / 2024

İnşaat firmaları Fikirtepe'nin yeni imar planını bekliyor!

İnşaat firmaları Fikirtepe'nin yeni imar planını bekliyor!

İdris Güllüce'nin 'Fikirtepe'de 15 güne kalmaz kazmayı vuracağız' açıklamasının ardından bölgedeki inşaat firmaları hareketlendi. İnşaat çalışmalarının başlamadığı Fikirtepe'de şimdi gözler birkaç güne askıya çıkması beklenen yeni imar planlarında...



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin 'Fikirtepe'de 15 güne kalmaz kazmayı vuracağız' açıklamasının ardından bölgedeki inşaat firmaları hareketlendi.Eski imar planlarına yapılan itirazlar sonucu hafriyat çalışmaları yapılmasına rağmen, inşaat çalışmalarının başlamadığı Fikirtepe'de şimdi gözler birkaç güne askıya çıkması beklenen yeni imar planlarında.Bölgede proje geliştiren müteahhitler ise henüz proje çalışmalarının tamamlanmadığını belirterek, yeni planlara göre projelerini hazırlayacaklarını ifade ediyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri üenel Müdürü Vedad Gürgen, Fikirtepe'de askıya çıkan planlara itirazların yapıldığını belirterek, bu itirazların değerlendirilmesinin kolay olmadığını söyledi.Yeni planların ise kısa zamanda askıya çıkacağını belirten Gürgen, bundan sonra sürecin daha hızlı ilerleyeceğini ifade etti. 

Firmaların yeni planlar doğrultusunda projelerini hazırlayarak başvuruda bulunabileceğini anlatan Gürgen, "Firmaların projeleri onaylandıktan sonra da ruhsatlar verilecek ve inşaatlar başlayacak" diye konuştu. 

Yaşar Sevgili Sevgili Yapı Yönetim Kurulu Başkanı'Firmalar hemen harekete geçecek' "Bakan Güllüce'nin açıklaması hepimizi sevindirdi. İnşaatların başlaması 15 günü belki geçer ama Bakan'ın ağzından böyle bir açıklama duymak inşaat firmalarını ve vatandaşı rahatlattı. Bölgede henüz proje ruhsatı almayan firmalar var ve projeyi hazırlamak bile 15 günden uzun sürer ama artık firmalar harekete geçecektir." Ömer Faruk Barata Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı'Bir ayda her şey yoluna girer' "Hafta sonu yapılan açıklama biraz olsun içimizi rahatlattı. Ama tabiî ki 15 gün biraz iyimser bir rakam olmuş. 

Alanlarla ilgili belirsiz durumlar vardı bu yüzden firmalar daha projelerini bile yapamadı. Projeler ilerleyemediği için inşaatların başlaması biraz daha uzun sürebilir. Ancak bir aya kalmaz her şey yoluna girer diye düşünüyorum." Hakan Çağlar Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı '3 farklı proje hazırladık' "Biz Fikirtepe'de iki ada için 1,5 yıldır uğraşıyoruz. Bir yıl önce yıkımlarımızı yaptık. 3 farklı proje hazırladık. 

Hangisi uygun olursa onu yapacağız. 

Proje onaylandıktan ve ruhsatı aldıktan sonra hemen başlamayı planlıyoruz. 530 kişiye kira yardımında bulunuyoruz. Biran önce sıkıntıların çözümlenmesi gerekiyor. 

Ali Nuhoğlu Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 'Yeni plan notları askıya çıkacak' "Biz zaten iki adada % 100 anlaşma Şemsettin Aydın Baysaş Yönetim Kurulu Başkanı 'Avan projemizi İBB ile paylaştık' "Kadıköy Fikirtepe'de yaklaşık 3 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açıklamalarıyla yeni bir evreye girdi. Açıklama sonrasında aralarında Baysaş'm da yer aldığı daha önce avan projelerini hazırlamış olan 7-8 firmanın ruhsat süreçleri hızlandırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile avan projemiz üzerine bir görüşme yaptık. Baysaş olarak yeni plan notları çerçevesinde avan projemizi revize ederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne vereceğiz." sağladıktan sonra projemizi yeni çıkacak planlara göre hazırladık. Yeni plan notlarının bugün ya da yarın askıya çıkmasını bekliyoruz. 

Plan notlarına göre süreci Bakanlık mı yoksa İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi götürecek belli olur. 

Ama İBB olursa da konuya aşina olduğu için süreç hızla ilerler diye düşünüyorum. Artık 15 gün ya da daha fazla sürmesinden çok bir an önce başlaması önemli." Ersin Aydeniz E7 Grup CEO'su'İşlemlerimizi hızlandırdık' "Bakan İdris Güllüce'nin Fikirtepe ile ilgili yaptığı olumlu açıklama ile işlerimize hız kazandırdık. Bölgede altı bin konut ve ticari alan yapacağız. 

Açıklama her ne kadar sevindirici olsa da biz sürecin bir ayı bulacağını düşünüyoruz. Prosedür ne kadar hızlı ilerlerlerse ve ruhsatlarımızı ne kadar hızlı alırsak biz de o kadar hızlı bir şekilde bölgede çalışmaya başlarız. 


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön