26 / 04 / 2024

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin yeni imar planı askıda!

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin yeni imar planı askıda!

Emlak Konut, Bakırköy Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin arazisi için yeni imar planı hazırlandı. Askıya çıkarılan yeni imar planlanın "ticaret" olan imar fonksiyonuna "turizm" de eklendi.



Bakırköy'ün Yenimahalle bölgesinde bulunan Bakırköy Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi arazisi için yeni imar planı hazırlandı.

20 Kasım'a kadar askıda

Habertürk Gazetesi'nden Mehmet Demirkaya'nın haberine göre, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Bakırköy Belediyesi arasında 3 yıldır devam eden imar planı savaşında sona gelindi. Sağlık Bakanlığı'nın TOKİ'ye devrettiği, TOKİ'nin de Emlak Konut'a devrettiği eski "Bakırköy Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi" arazisinin imar planları Bakırköy Belediyesi'nin açtığı dava sonucunda iptal edilmişti. Emlak Konut tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan yeni imar planı askıya çıktı. 20 Kasım'a kadar askıda kalacak imar planı için bu süreç içinde itiraz edilebilecek. 

Yeni plana göre;

Yeni Nazım İmar Planına ve Uygulama İmar Planı'na göre,  "Ticaret+Turizm Alanı" olarak planlanan arazi üzerinde 6 kat yüksekliğinde bloklar inşa edilebilecek. 901 ada 18 parsel üzerinde bulunan 5 bin 164 metrekare büyüklüğündeki arazide 5 bodrum kat yapılabilecek.


Geri Dön