16 / 04 / 2024

İnşaat firmalarından 3 boyutlu uygulamalara yoğun ilgi!

İnşaat firmalarından 3 boyutlu uygulamalara yoğun ilgi!

Özel bir yazılım sayesinde, inşaat projelerinin tüm detaylarıyla modellenip, harita üzerindeki gerçek yerinde sunulduğu uygulamayı özellikle de, markalı konut projeleri üreten firmalar sıklık ile kullanıyor.




İnşaat firmalarının, 3 boyutlu uygulamalara olan ilgisi bu yıl ciddi oranda arttı. www.3DKonut.com isimli portalın, açık kaynaklardan derlediği rakamlara göre, sitenin kendi Google Earth tabanlı sistemi üzerinde 3 boyutlu sergilediği 100'e yakın projenin toplam yatırım değeri 16 milyar TL'yi buldu. 

Özel bir yazılım sayesinde, inşaat projelerinin tüm detaylarıyla modellenip, harita üzerindeki gerçek yerinde sunulduğu uygulamayı özellikle, markalı konut projeleri üreten firmalar sıklıkla kullanıyor. 

3DKonut.com yöneticisi Aybars Görpe'nin yaptığı açıklamaya göre, yeni proje lansmanIarıyla birlikte, inşaat firmalarının 3 boyutlu uygulamaya olan ilgisi de arttı. "Proje maketini müşterinin ayağına götüren bu yeni sistemin avantajlarını birebir yaşayarak gören firmalar, artık her yeni projede, 3DKonut.com'a geliyor." diyen Görpe, açık kaynaklardan derledikleri rakamlara göre, sistemlerine kayıtlı 3 boyutlu konut projelerinin toplam yatırım değerinin 16 milyar TL'yi bulduğunu söyledi. 

Şu anda 100'ü bulan 3 boyutlu proje sayısını 2015 yılı sonuna kadar 500'e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Göıpe, "3DKonut.com ziyaretçisinin yüzde 90'ı gerçek alıcı. Sitede geçirilen zamana bakarak bu yorumda bulunabiliyoruz. Ziyaretçilerimiz, ortalama 41 dakika kalıyor ve bu süre içinde onlarca projeyi oturduğu yerden gezebiliyor. 

Müşteri alışkanlığmdaki değişimi fark eden inşaat firmaları da artık projelerini, onların ayağına götürüyor" dedi.



İstanbul Gazetesi




Geri Dön