23 / 04 / 2024

İnşaat hukuku alanlarındaki uyuşmazlıkları arabulucular çözecek!

İnşaat hukuku alanlarındaki uyuşmazlıkları arabulucular çözecek!

inşaat hukuku alanında yaşanan hukuki uyuşmazlıklar, bu alanlarda gerekli uzmanlık eğitimi almış arabulucu eşliğinde sonuca vardırılacak.



Yaşanan hukuki uyuşmazlıkların dostane olarak çözülmesine imkan veren arabuluculuk uygulamasında, uyuşmazlıkların konusuna göre uzmanlaşmış olan arabulucular görev alacak.

Adalet Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, yaşanan uyuşmazlıkları mahkemeye taşınmadan çözen arabuluculuk uygulamasında yeni dönem resmen başlıyor.

Açıklanan bu bilgiler kapsamında 10 Mayıs 2021 tarihinden itibaren dava şartı arabuluculukta gerçekleştirilecek olan başvurulara, uyuşmazlığın belirlendiği konulara göre "uzman arabuluculuk uygulaması" getirilecek.

İnşaat hukuku alanlarındaki uyuşmazlıkları arabulucular çözecek!

Hizmette olan arabuluculuk büroları, ticaret ve tüketici hukuku genel uzmanlık alanları ile banka ve finans, fikri mülkiyet, enerji ve maden, sağlık, spor ve inşaat hukuku alanlarında yaşanan bazı uyuşmazlıklarda, konusunda gerekli eğitimleri almış olan uzman arabulucularla çözecek.

Yaşanan bu yeni gelişmeyle inşaat hukuku alanında meydana gelen bir hukuki uyuşmazlık, artık inşaat sektörünün dinamikleri, işleyişi ve sorunlarını bilen ve bu bölgede uzmanlık eğitimi almış arabulucular eşliğinde çözülecek.

Ayrıca yaşanan uyuşmazlıkların konusuyla ilgili önerileri, bu alanda özel uzmanlık eğitimi alan, özel bilgi ve donanıma sahip olan arabulucular veriyor.

Başlatılan bu yeni uygulamanın, hizmete alınmasıyla birlikte, taraflar arasında yaşanan hukuki uyuşmazlıkların çözümleri daha da kolaylaşmış olacak.

 

 

51 yıllık gayrimenkul anlaşmazlığı arabuluculukla çözüldü!


Geri Dön