19 / 04 / 2024

İnşaat işçisinin sosyal medya paylaşımı yardıma muhtaç kadını ev sahibi yaptı!

İnşaat işçisinin sosyal medya paylaşımı yardıma muhtaç kadını ev sahibi yaptı!

Yozgat'ta inşaat işçisi Resul Doğaner'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım üzerine bir araya gelen hayırseverler, yalnız yaşayan 52 yaşındaki ihtiyaç sahibi kadına 100 metrekare büyüklüğünde ev inşa edilmesini sağladı



Yozgat Saraykent'te inşaat işçisi Resul Doğaner'in (38) sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım üzerine bir araya gelen hayırseverler, yalnız yaşayan 52 yaşındaki ihtiyaç sahibi kadına 100 metrekare büyüklüğünde ev inşa etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Demir ustası olarak inşaatlarda çalışan Resul Doğaner, çocukken hayalini kurduğu gazetecilik mesleğini yapamasa da açtığı sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarıyla ilçe sakinlerini de bilgilendiriyor.

Kendi imkanlarıyla yaptığı haberler ve tanıtımlarla gazetecilik hayalini gerçekleştirmeye çabalayan Doğaner'in ihtiyaç sahibi Fadime Zencir'in evinden gerçekleştirdiği paylaşım, kadını yeni bir yuvaya kavuşturdu.  

Doğaner, Anadolu Ajansı muhabirine, sosyal medyada 10 bin takipçisinin bulunduğunu, başlattığı kampanyalarla çevresinde yardıma gereksinimi bulunanlara destek olduğunu belirtti.

İnşaat işçisinin sosyal medya paylaşımı yardıma muhtaç kadını ev sahibi yaptı!

İlçede yalnız yaşayan ve oturduğu evi yıkılmak üzere olan 52 yaşındaki Fadime Zencir'in durumunu sosyal medya hesaplarından paylaştığını dile getiren Doğaner, Avrupa'da yaşayan Yozgatlılar olmak üzere hayırseverlerin dikkatini çekmeyi başardığını söyledi.

Doğaner, kendisine ulaşan hayırseverlerin Fadime Zencir'e ait evin yenilenmesi için maddi destek verdiklerini belirterek, "Paylaşımı gören özellikle yurt dışındaki hemşehrilerimiz, evin yapılması konusunda yardım edeceklerini söylediler. Üç ay önce yapılan yardımlarla eski evi yıkıp yerine 100 metrekare bir ev yaptık, bir hafta önce de ablamızı içine yerleştirdik. Çok mutlu oldu." dedi.

Hayırseverler tarafından, tuğla, kum, çimento gibi inşaat malzemelerinin karşılandığını dile getiren Doğaner, 100 metrekare evin 160 bin lira maliyetle tamamlanıp, eşyalarıyla teslim edildiğini söyledi.

- Eşini 9 yıl önce kaybetmiş

Eşini 9 sene önce kaybettiğini, 3 çocuğunun il dışında olduğunu, maddi durumu iyi olmadığı için de evinin tadilatını yapamadığını dile getiren Zencir ise "Resul Doğaner, yanıma gelip evimin fotoğraflarını çekip internette yayınlamış. Evimin durumunu görenler de yardım etmişler. Evimi yıkıp yeniden yaptılar. Çok mutlu oldum. Herkesten Allah razı olsun." dedi.

Zencir'in komşusu Levent Meriç de evin çok kötü durumda olduğunu, her yağmurda çatının aktığını, Resul Doğaner'in paylaşımının yeni evin inşa edilmesini sağladığını söyledi.
 


Geri Dön