16 / 04 / 2024

İnşaat izinlerinde yeni dönem!

İnşaat izinlerinde yeni dönem!

Resmi gazetede yayınlanan karara göre; bazı inşaat izinleri prosedürlerine bağlı olan harçlar, bedel ve ücretler de yapı ruhsat başvuruların tek seferde ödenebilecek. 



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilen İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; söz konusu kanunda inşaat izinlerine yönelik maddeler de yer aldı. Belediye Gelirleri Kanunu'na dahil edilen maddeyle iş yapma kolaylığı reformları dahilinde birleştirilen bazı inşaat izinleri prosedürleri içerisindeki harçlar, bedel ve ücretler de yapı ruhsatı başvurusu ile tek seferde tahsil edilebilecek. 

Yapı kullanma izin belgesi verilme esnasında yapı kullanma izni harcı ile cins tashihi harcı belediyeler tarafından tek seferde alınabilecek.

İnşaat izinlerinde yeni dönem!

Haciz edilen mallar bütün olarak satılacak

Alınan karara göre; ticari ve ekonomik bütünlük arz eden ya da bir bütün halinde satılması durumunda daha fazla kazanç elde edileceği belirlenen mal ve haklar ile bu mal ve hakları bünyesinde dahil edilen işletmelerin satışı bütün halinde gerçekleşecek.

Kamulaştırması mümkün olmayan haciz koyma davalarında, mahkemenin bedel ve tazminat konusundaki hükmünün icrası, gayrimenkul ile ilgili ayni haklar dahilinde kararların hacizine yönelik kuralara göre yerine getirilecek.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!


 


Geri Dön