19 / 04 / 2024

İnşaat patronları yeni hükümet sistemini değerlendirdi!

İnşaat patronları yeni hükümet sistemini değerlendirdi!

İnşaat sektörünün önde gelen temsilcileri, Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilmesini değerlendirdi.



Cumhurbaşkanlığı yeni hükümet sisteminin ekonomi yönetimi belli oldu. Listeye göre, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu.

Emlak Konut GYO eski Genel Müdürü Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na atanmasıyla ilgili Özyurtlar Holding, Bahaş Holding, İnsay Yapı ve İkiel Grup’un üst düzey yöneticileri değerlendirmede bulundu. İşte, sektör temsilcilerinin görüşleri.. 

Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı:
“Sektördeki sorunları çözecek bir isim”

İnşaat patronları yeni hükümet sistemini değerlendirdi!

Tarihi bir seçim sürecinin ardından belirlenen yeni kabine öncelikle herkese hayırlı uğurlu olsun. Murat Kurum, sektörün içerisinden işin mutfağından gelen biri. Kendisi en son uzun yıllar Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü yaptı ve başarılı işlere imza attı. Aynı başarıyı yeni görevi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda da sergileyeceğini ve güzel hizmetlerde bulunacağına yürekten inanıyorum. Özellikle gayrimenkul sektöründe olan tüm sorunların kısa sürede çözüleceği inancındayım.

Abdüssamet Bahadır / Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı:
 “Sektör daha hızlı mesafe kazanacak”

İnşaat patronları yeni hükümet sistemini değerlendirdi!

Sayın Murat Kurum, sektörden tanıdığımız bir isim. Sektörü bilen, sektörün sorunlarını çok iyi tespit etmiş ve çözüm odaklı çalışan bir bürokrat. Emlak Konut’ta çok başarılı işler yapmış birisi. O nedenle bu makama en uygun isim olduğu kanaatindeyim. Gayrimenkul sektöründe hızlı karar almak ve uygulamaya geçirebilmek çok önemli. Kendisinin tecrübesi ve dinamikliği nedeniyle önümüzdeki dönemde sektör olarak hızlı mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum. Yeni dönemin herkese hayırlı olmasını diliyorum.
 
İhsan Çulhalık / İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı:
“Kentsel dönüşüm hızlanacaktır”

İnşaat patronları yeni hükümet sistemini değerlendirdi!

Sayın Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı görevine getirilmesinin son derece doğru olduğu görüşündeyim. Gayrimenkul sektörünün yapılanmaya ihtiyacı var ve sektörü bilen ve bizleri anlayacak birinin göreve gelmesi bizi mutlu etti. Kendisi sektörün artılarını ve eksilerini çok iyi bilen bir bürokrat. Ayrıca kentsel dönüşüm sürecini ve işleyiş konusunda çok ciddi birikim ve alt yapısı bulunuyor. Kentsel dönüşüm ve imar barışı konusunun hızlanması için de gereken çalışmaları en doğru şekilde gerçekleştirecektir. Kendisinin bizlerin taleplerini anlayarak sorunların çözümü için var gücüyle çözüm üreteceği kanısındayım. 

İsmail Ekşi / İkiel Grup Yönetim Kurulu Başkanı:
 “Planlı kentleşme konusunda da katkısı olacaktır”

İnşaat patronları yeni hükümet sistemini değerlendirdi!

Yeni yönetim sistemi ve yeni kabine ülkemiz için hayırlı olsun. Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanı olması sektör adına umut verici bir gelişme. Sektörün içinden gelen, tüm detaylara hakim ve donanımlı bir isim. Yüksek öngörüsü kararlı ve dinamik icraatlarını yakından gördük. Hem kampanyaları hem de planlı kentleşme çalışmalarını takip ettik. Bundan sonra sadece gayrimenkul sektörü değil, ülkenin planlı kentleşme konusunda da büyük katkısı olacaktır. Bu konularda tecrübeli olması büyük kazanç. Kendisini tebrik ediyor sektöre katkılarının devamı konusunda başarılar diliyorum
 


Geri Dön