24 / 04 / 2024

İnşaat sektörü canlı kalırsa, satışlar artar!

İnşaat sektörü canlı kalırsa, satışlar artar!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, inşaat sektöründe yapılan zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gürcafer, sektörde kontrolsüz ve düşüncesizce zam yapan inşaat malzemesi üreticilerini uyardı.



Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, sektörde kontrolsüz ve düşüncesizce zam yapan inşaat malzemesi üreticilerini uyardı. Gürcafer, ''İnşaat sektörü batarsa, siz de batarsınız'' şeklinde konuştu.

Gündem Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan habere göre Gürcafer, “Krizi fırsata çevirenlere tavsiyem; inşaat sektörünün batması halinde inşaat malzemesi üreten ve ithal edenlerin de batacağının farkına vararak, kendi ayaklarına kurşun sıkmayı bırakmalarıdır” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Gürcafer, inşaat sektörünün canlı kalmasının konut satışının devamına bağlı olduğunu söyledi. Gürcafer, “Yani inşaat maliyetlerini aşağıya çekmeyi ve insanlarımızın alım gücüne ulaşmayı başaramazsak, yıllık 6 bin konut iç pazar talebi tamamen ölür. Bu durumda da tüm alt sektörlerle birlikte bizleri bir felakete sürükler” dedi.

Krizi fırsata çevirmek isteyenleri sert bir dille uyaran Gürcafer, “Krizi fırsata çevirenlere tavsiyem; inşaat sektörünün batması halinde inşaat malzemesi üreten ve ithal edenlerin de batacağının farkına vararak, kendi ayaklarına kurşun sıkmayı bırakmalarıdır” ifadelerini kullandı.


Geri Dön