29 / 03 / 2024

İnşaat sektörü durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı!

İnşaat sektörü durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı!

Kale Seramik Genel Müdür Yardımcısı Orbay, "Türkiye'de şunu göz ardı etmemek lazım; inşaat sektörü her ne kadar durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı 2018'de. Bu iyi bir rakam..." dedi...



Kale Seramik Genel Müdür Yardımcısı Barış Orbay, İstanbul-Seramik Banyo Mutfak Fuarı'nda (UNICERA) Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan'a sektör ve şirketinin çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"1,4 milyon adet konut satıldı"

Orbay, konut kredisindeki faizlerin yüksekliği nedeniyle seramiğe olan talebin de azaldığını anımsatarak, üreticilerin yurt dışı pazarlara yöneldiğini ifade etti. "İç pazarda talep daraldı, buna karşın yurt dışı satışlarımız arttı." diyen Orbay, sözlerine şöyle devam etti; 

"Türkiye'de şunu göz ardı etmemek lazım; inşaat sektörü her ne kadar durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı 2018'de. Bu iyi bir rakam... Bu rakam 2008'lerde 500 bin-600 bin iken şu anda 1,4 milyon konut satılıyor. Pazar talebi de artıyor. Çünkü Türkiye'de hane sayısının ciddi bir şekilde artması ve genç nüfusun talebiyle konut sektörünün ben ileri dönemde canlı olacağını düşünüyorum."

"Hem satış kampanyası hem hizmet çalışmamız var"

Orbay, iç seramik pazarının perakendede hız kazanmasını beklediklerini sötledi. Orbay, şöyle konuştu;

"Özellikle bizim 2019'da odaklanacağımız perakende sektörü olacak. Çünkü Türkiye'de bu inşaat sektöründeki durağanlık projeleri bir miktar yavaşlatacak. Buna karşılık kentsel dönüşümün de yenilemeye doğru dönmesi perakende tarafında ciddi bir talep oluşturacak diye düşünüyorum. Şu an buna Türkiye'de en hazır biziz. 160 civarında münhasır bayimiz var. Mağaza yapılarımız tamamlandı bu anlamda. Bu kanalı daha etkin kullanıp, özellikle perakende tüketicinin taleplerini hızlı cevaplamayı düşünüyoruz. Bu anlamda hem satış kampanyası hem hizmet olarak çalışmalarımız var."


Geri Dön